B. Komorowskis iškilmingai atsisveikino su šalies ginkluotosiomis pajėgomis ir atsisakė vyriausiojo vado įgaliojimų. "Kiekvienas, kuriam rūpi Lenkijos nepriklausomybė, turi atminti, kad be stiprios ir efektyvios armijos nepriklausomybės nebus", - pareiškė jis ir palinkėjo, kad Lenkijos ginkluotosios pajėgos būtų gerbiamos tautos.

Kartu su B. Komorowskiu Prezidento rūmus palieka jo kanceliarijos darbuotojai ir patarėjai. Su savo postą paliekančiu lyderiu dirbo 10 ministrų, 7 nuolatiniai ir 14 visuomeninių patarėjų.

Per penkerius metus B. Komorowskis pasirašė daugiau kaip 930 įstatymų, vetavo keturis įstatymų projektus. Jis sušaukė 31 Nacionalinio saugumo tarybos posėdį ir surengė 110 vizitų į užsienį.

B. Komorowskis jau pareiškė nedalyvausiąs spalio 25 d. Lenkijoje įvyksiančiuose parlamento rinkimuose kaip kandidatas į deputato ar senatoriaus postą. Artimiausiu metu jis ketina steigti institutą, kuris gilinsis į Lenkijos ir Ukrainos santykius.

Gegužės 24 d. per antrąjį Lenkijos prezidento rinkimų ratą antrosios kadencijos siekęs B. Komorowskis surinko 48,45 procento balsų, jo varžovas A. Duda - 51,55 procento. Rugpjūčio 6 d. įvyks naujojo prezidento inauguracija.