R. Sikorskis pirmadienio rytą dalyvavo radijo stoties „Radio Zet“ laidoje, kurioje buvo gvildenama ir karo Ukrainoje tema. Eksministras, be kita ko, buvo paklaustas, ar jis tiki, kad „Teisės ir teisingumo“ partijos vyriausybė kurį laiką svarstė Ukrainos teritorijos padalijimo galimybę.

„Manau, jog buvo dvejonių akimirkų per pirmąsias dešimt karo dienų, kai niekas nežinojo, kaip viskas susiklostys, kad gal Ukraina kris. Jei ne Volodymyro Zelenskio didvyriškumas ir Vakarų pagalba, galėjo būti visaip“, – sakė buvęs Donaldo Tusko vyriausybės ministras.

Į šį pareiškimą sureagavo Lenkijos ministrų kabineto vadovas M. Morawieckis. Pasak jo, tokie žodžiai niekuo nesiskiria nuo Rusijos propagandos.

„Buvęs užsienio reikalų ministras turėtų pasverti savo žodžius. Laukiu šių gėdingų tvirtinimų atšaukimo. Raginu opoziciją atsiriboti nuo R. Sikorskio pareiškimo“, – parašė tviteryje M. Morawieckis.

Lenkijos vyriausybės atstovas Piotras Mülleris taip pat griežtai sukritikavo R. Sikorskį: „Nematuok žmonių savo matu. Tai jūsų politika buvo siekiama „perkrauti“ santykius su Rusija. Tai jūsų vyriausybės atstovai bendravo su Putinu Maskvoje“.

Reikia pažymėti, kad Rusijos propaganda dažnai postringauja apie tariamas Lenkijos teritorines pretenzijas Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją