Lenkijos rinkimų pirminiai rezultatai rodo, kad nors valdančioji Teisės ir teisingumo partija (PiS) surinko daugiausia balsų, vyriausybę formuos ne jie, o opozicinės partijos – Piliečių koalicija, Trečiasis kelias ir Kairieji. Lenkijos apžvalgininkas, leidinio „W Polityce“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Lukaszas Lipinskis interviu Delfi teigė, kad lenkai pasiuntė aiškią žinią Jaroslawo Kaczynskio vadovaujamai PiS ir dabar šalies laukia permainos. 

„Padarėme tai. Iš tikrųjų. Žinau, kad mūsų svajonės galbūt buvo dar ambicingesnės. Tačiau pasakysiu jums, kad esu politikoje daug metų, esu sportininkas ir niekada gyvenime nebuvau toks laimingas dėl antros vietos. Laimėjo Lenkija, laimėjo demokratija. Dar prieš metus niekas tuo netikėjo. Dar prieš tris mėnesius nebuvome dėl to tikri. Dar vakar žmonės manęs klausė, ar tikrai susitvarkysime, nes mums nesisekė daug metų. Tačiau šiandien jau galime pasakyti, kad tai yra blogų laikų pabaiga. Tai yra PiS valdžios pabaiga“, – susirinkusiems partijos renginyje sekmadienio vėlų vakarą kalbėjo Piliečių koalicijos lyderis Donaldas Tuskas. 

Jis teigė, kad Lenkijoje atėjo permainų laikas

Panašiai Delfi kalbėjo ir Europos parlamento narys, Piliečių koalicijos atstovas Radoslawas Sikorskis. Jis tvirtino, kad dabar Lenkija vėl žengs proeuropietišku keliu.  

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)