Kaip sakė interviu Lenkijos televizijos kanalui TVN 24 diplomatas, dėl to kylančius klausimus reikėtų adresuoti lenkams, nes jų šalis buvo viena pirmųjų, kuri buvo pakviesta į renginį.

„Mes kvietėme visus iš mums draugiškų šalių, įskaitant gynybos pramonės įmones. Lenkija buvo viena pirmųjų, kuri gavo šį kvietimą, todėl laukėme atvykstant jos atstovų“, – pareiškė ambasadorius.

Anot diplomato, kiekviena šalis pati sprendžia, atvykti ar ne.

„Mes išsiunčiame kvietimą, o valstybė, atsižvelgdama į savo interesus, sprendžia, priimti šį kvietimą ar ne. Mes gerbiame tokius sprendimus, tačiau tai nėra priežastis kaltinti Ukrainą dėl Lenkijos atstovų nedalyvavimo“, – pridūrė jis.

Rugsėjo 29 d. Ukrainos valdžiai pavyko suburti Kyjive iškart 252 ginklų gamybos kompanijų atstovus iš 30 pasaulio šalių. Pirmasis Gynybos pramonės forumas padėjo susipažinti užsienio ir Ukrainos ginklų gamintojams. Kai kurie iš jų jau susitarė dirbti kartu Ukrainos teritorijoje ir keistis technologijomis.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pareiškė, kad Afrikos šalys suinteresuotos priimti Ukrainos ginklų gamybos įmones. Anot jo, po karo Ukrainoje pagamintų ginklų paklausa pasaulyje bus labai didelė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)