Bei demonstratyvios paniekos dozė, kurią anksčiau liaupsintam kurortui garsiai adresuoja tiek anksčiau tuose pačiuose vakarėliuose dalyvavę asmenys, tiek kai kurie Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimi veikėjai.

Daugiau nei 20 metų turtingiausių Rusijos gyventojų kasta plūste plūdo į Kurševelį švęsti
Naujųjų metų sutikimo, stačiatikių Kalėdų sausio pradžioje ar Tarptautinės moters dienos kovo 8-ąją, kai kailiniuotos damos miestelio centre į viršų keldavo konjako „Remy Martin“ taureles, pripildytas iš 10 tūkst. eurų gatvės bare įkainoto butelio.

„Kartą iš ruso gavau 500 eurų arbatpinigių. O sykį vienas klientas užsisakė 100 butelių „Dom Perignon“ šampano. Tai – maždaug 500 000 eurų per naktį“, – Australijos televizijai ABC pasakojo ne vieną žiemos sezoną Kurševelio viešbučio restorane padavėju dirbęs vaikinas.

Nors snieguotuose Kurševelio gatvelėse įsikūrusios „Dior“, „Louis Vuitton“, „Cartier“ ar „Prada“ krautuvėlės iki šiol sulaukia už prekę šimtus kartų permokėti pasirengusių turtuolių, tačiau dabar rusiškai kalba jau toli gražu nebe kas antras butikų svečias. O kovo 8-osios fiesta Kurševelio pramogų širdyje 2023-iaisiais buvo tiesiog atšaukta.

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje ir jį palydėjusios Vakarų sankcijos tiesiogiai palytėjo ir rusiškojo „elito“ pramogas užsienyje. Besilinksminančiųjų balsai – tylesni, šventimas – santūresnis, o ant automobilio numerio esančios raidės RUS kartais net uždengiamos specialia lipnia juosta. Tai, kuo anksčiau buvo didžiuojamasi, dabar vertinama kaip bereikalingo dėmesio pritraukimas.

Visgi jo Kurševelyje vengia ne tik rusų „elitas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją