Per partijos suvažiavimą Prancūzijos šiaurės rytuose esančiame Lilio mieste 49 metų politikė, kaip numatoma, turėtų pristatyti naują partijos tapatybę ir palikti praeityje Nacionalinio fronto pavadinimą, kuris nuo 1972 metų yra siejamas su jos tėvu Jeanu-Marie.

Partijos pavadinimo pakeitimas turėtų pažymėti naują prieš imigracija nusiteikusio judėjimo pradžią. Be to, taip siekiama galutinai atsiriboti nuo Jeano-Marie, kuris sekmadienį galutinai buvo pašalintas iš partijos.

M. Le Pen praėjusių metų gegužę pralaimėjo prezidento rinkimuose Emmanueliui Macronui, surinkdama mažiau, nei buvo tikėtasi, – 34 proc. – balsų. Nuo tada jai sunkiai sekėsi įtvirtinti savo autoritetą, ypač po to, kai ji pripažino, jog savo rinkiminės kampanijos metu padarė klaidų.

„Nepakeitę pavadinimo mes negalėsime sudaryti aljansų. O be aljansų mes niekada neateisime į valdžią“, – praėjusį mėnesį sakė M. Le Pen.

Vėliau sekmadienį ji kreipsis į bendrapartiečius, kurie sekmadienio rytą vienbalsiai ją perrinko partijos vadove dar vienai kadencijai. Manoma, kad naujajame partijos pavadinime išliks žodis „nacionalinis“. Skelbiama, kad partija gali būti pervadinta „Nacionaline sąjunga“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)