„Mes nekovojame su Ukrainos režimu“, - Rusijos naujienų agentūros citavo S. Lavrovo interviu laikraščiui „Komsomolskaja Pravda“.

„Su Ukrainos režimu, turinčiu visus nacistinio arba neonacistinio (režimo) bruožus, kovoja Donbase gyvenantys rusakalbiai Ukrainos piliečiai“, - pridūrė Rusijos diplomatijos vadovas.

S. Lavrovas omenyje turėjo du labiausiai į rytus nutolusius Ukrainos regionus, Donecką ir Luhanską, kur jau daugiau nei ketverius metus vyksta prorusiškų separatistų ir Ukrainos pajėgų konfliktas.

Ukraina tvirtina, kad Rusija tiesiogiai dalyvauja konflikte, kuris, Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, jau pareikalavo daugiau nei 10 tūkst. žmonių gyvybių.

S. Lavrovas interviu tvirtino, kad Rusija palaiko ryšius su Ukrainos valdžia, kuri yra atskira nuo „šito režimo, kuris valdžioje atsidūrė Vakarams išdavus visas tarptautinės teisės normas“.

2014-ųjų vasarį Ukrainos parlamentas balsavo už tuomečio prorusiškų pažiūrų prezidento Viktoro Janukovyčiaus nušalinimą. Balsavimas surengtas šalyje vykstant masiniams protestams, kurie kilo prezidentui nusprendus nepasirašyti ilgą laiką planuoto partnerystės susitarimo su Europos Sąjunga.

Reaguodama į V. Janukovyčiaus nuvertimą, Rusija aneksavo Krymą. Netrukus po to konfliktas įsiplieskė ir Rytų Ukrainoje.