Anot Latvijos užsienio reikalų ministro Edgaro Rinkevičiaus, dėl padėties Ukrainoje Prancūzijai reikėtų peržiūrėti bendradarbiavimą su Rusija „Mistral“ tipo karo laivų tiekimo klausimu.

„Latvija tai vertina labai neigiamai, mes tai jau sakėme 2010-aisiais, kai gavome žinią, jog toks kontraktas pasirašytas... Gegužę kalbėjau apie tai ir su savo kolega prancūzu... Jis tikino, kad galutinis sprendimas bus priimtas maždaug spalį“, – sakė E.Rinkevičius.

Jis pabrėžė,. kad „Latvijos pozicija tokiomis sąlygomis, kai .. vyksta rimtas separatistų aprūpinimas Luhansko ir Donecko srityse šiuolaikine ginkluote, mes visi vis dėlto turime, kaip ES, įvesti sankcijas Rusijai dėl ginkluotės tiekimo, visų rūšių karinės technikos, taip pat ir laivų tiekimo“.

„Mūsų nuomone, tai net ne ekonominių sankcijų klausimas, o europinio saugumo klausimas, taip pat visų Baltijos ir Juodosios jūrų regionų šalių...“, – sakė E.Rinkevičius.

Islandijos užsienio reikalų ministras Gunnaras Bragi Sveinssonas pritarė savo kolegai.

„Kaip galima skelbti Rusijai sankcijas ir tuo pačiu metu parduoti jiems tokį ginklą? Manau, kad tokie dalykai nesuderinami“, – pabrėžė jis.