„Tai humanizmo pergalė, – socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olegas Nikolenka. – Dėkojame visiems, kurie reikalavo atkurti teisingumą. Esame įsitikinę, kad panašus sprendimas turėtų būti priimtas ir dėl Rusijos bei Baltarusijos ambasadorių Osle.“

Po smarkios kritikos ir grasinimų boikotu Nobelio fondas paskelbė atšaukiantis kvietimus Rusijos, Baltarusijos ir Irano ambasadoriams dalyvauti Nobelio premijų teikimo ceremonijoje Stokholme. Tačiau visi trys kviečiami į ceremoniją Osle.

Nobelio fondas ketvirtadienį pranešė, kad šiais metais į apdovanojimų ceremoniją kvies visų Švedijoje ir Norvegijoje atstovaujamų šalių ambasadorius. Virtinė Švedijos politikų pagrasino dėl kvietimo Rusijos ambasadoriui boikotuoti šiųmetį renginį.

Ceremonija kasmet vyksta gruodžio 10 d. Stokholme. Čia karalius Carlas XVI Gustafas įteikia apdovanojimus už nuopelnus medicinos, fizikos, chemijos, literatūros ir mokslo srityse. Po apdovanojimų įteikimo rengiamas pokylis 1 200 svečių. Tą pačią dieną atskiroje ceremonijoje Osle įteikiama Nobelio taikos premija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją