Apie tai pranešė BBC. Skelbiama, kad išpuolio metu mažiausiai trys žmonės buvo sužeisti.

Remiantis vietinės spaudos pateikiama informacija, kontraversiškai vertinamas švedų karikatūristas Larsas Vilksas taip pat buvo aptarinėjamas vykusiuose debatuose.

Larsas Vilksas
Kaip praneša lefigaro.fr, dešimtys šūvių aidėjo renginyje, kuriame dalyvavo ne tik diplomatai ir visuomenininkai, bet ir Mahometo karikatūrų, prieš keletą metų įsiutinusių musulmonus, autorius L. Vilkas.

Karikatūristas pavaizdavo Mahometą kaip šunį 2007 m. ir nuo to laiko yra persekiojamas. Į jo gyvybę buvo kėsintasi ir anksčiau, tačiau pirmą kartą Danijoje.

BBC turimais duomenimis, karikatūristas nenukentėjo.

Įvykio vietoje buvo Danijos policijos ir saugumo pareigūnų. Užpuolikams paleidus į kavinės duris 30-40 šūvių, pareigūnai ėmė šaudyti atgal.

"Aš išgirdau kažką šaudant iš automatinių ginklų ir kažką šaukiant. Policija atsakė į šūvius ir aš pasislėpiau už baro, pasijutau lyg būčiaufilme" ,- "New York Post" sakė vienas iš renginio dalyvių Niels Ivar Larsen.

Kopenhagos policija "Berlingske" dienraščiui patvirtino, kad įtariamieji buvo apsirengę juodais drabužiais ir kalbėjo daniškai. Susitikimui kavinėje buvo laikomasi ypatingos saugos: visi įeinantys asmenys buvo tikrinami.

Po įvykio paskelbta, kad ieškoma automobilio, kuriuo užpuolikai galėjo pabėgti. Tai - juodas "VW Polo".

Nepatvirtintais duomenimis, pranešama, kad automobilis, kuriuo užpuolikai pabėgo, rastas netoli Kopenhagos kultūrinio centro, tačiau užpuolikų jame jau nebuvo.

Vienas Norvegijos žurnalistas teigia, kad Danijos televizija praneša, kad vienas 30 metų civilis žuvo, rašė "The Telegraph". Netrukus šią informaciją patvirtino BBC - žuvo beveik 40 m. civilis danas.

Helle Merete Brix, viena iš renginio organizatorių, teigia, kad ataka buvo nukreipta prieš karikatūristą.

"Aš mačiau, kaip pro mane nubėgo kaukėtas vyras, keli policijos pareigūnai yra sužeisti, aš esu visiškai tikra, kad ataka nukreipta prieš Larsą Vilksą", - "Associates Press" sakė ji.

Remdamasis Danijos žiniasklaida, Prancūzijos portalas informuoja, kad tarp sužeistųjų yra bent vienas policijos pareigūnas.

Renginyje dalyvaujantis Prancūzijos ambasadorius Francois Zimeray "Twitter" rašo, kad "tebėra gyvas". Po to jis pasidalino savo išgyvenimais po tragiško įvykio su "AFP" agentūra.

"Jie apšaudė mus iš lauko su tuo pačiu tikslu kaip ir per sausio 7 dienos ataką, kuri buvo nukreipta prieš "Charlie Hebdo" redakciją. Aš sakyčiau, kad buvo paleista apie 50 šūvių, tačiau policija sako, kad apie 200. Šūviai buvo paleisti pro duris, todėl visi atsigulėme ant žemės. Mes sugebėjome išsilaisvinti iš kavinės, tačiau dabar vis dar esame viduje, nes užpuolikai vis dar nesurasti ir būti teritorijoje labai pavojinga" ,- žurnalistams kalbėjo ambasadorius.

Kol kas nežinoma, kas įvykdė išpuolį, kaip manoma, du šauliai vis dar yra laisvėje ir bando pabėgti nuo teisėsaugos, praneša "The Telegpraph".

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve ketina vykti į Kopenhagą "kaip galima greičiau", pranešė Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras patvirtino, kad įvyko "teroristinė ataka".

Išpuolis įvyko vienoje Kompenhagos kavinėje, kuriame vyko susitikimas ir diskusija apie žodžio laisvę.

Tv2 kanalas paskelbė, kad kavinės "Krudttoenden" languose matoma apie 30 kulkų paliktų skylių.

Tarp nukentėjusių buvo ir policijos pareigūnų, praneša "Fox news".

Susišaudymas, kaip praneša "AFP" įvyko prie pastato, kuriame vyko diskusijos apie islamą ir laisvą žodį.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (749)