Manoma, kad iškilmėse dalyvaus Kroatijos ambasadorius Rusijoje Igoris Pokazas. Kol kas oficialaus pranešimo dėl K. Grabar-Kitarovič atsisakymo vykti į Maskvą nėra, rašo lenta.ru.

Balandžio 9 d. paaiškėjo, kad Maskvoje rengiamame parade JAV atstovaus šios valstybės ambasadorius Rusijoje Johnas Tefftas. JAV valstybes departamentas pranešė, kad Vašingtonas gerbia per Antrąjį pasaulinį karą kovoje su nacizmu žuvusiųjų atminimą, tačiau Rusijos veiksmai Ukrainoje padarė įtaką priimant sprendimą, kas šalį atstovaus iškilmėse.

Jau anksčiau dalyvauti iškilmėse Maskvoje atsisakė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Donaldas Tuskas, Moldovos, Suomijos, Juodkalnijos, Izraelio, Austrijos, Bulgarijos, Lenkijos, Latvijos ir Estijos prezidentai, o taip pat Jungtinės Karalystės (JK), Nyderlandų ir Švedijos ministrai pirmininkai.

Dalyvavimą Pergalės parade patvirtino 25 užsienio valstybių vadovai.

Pergalės Antrajame pasauliniame kare 70-mečiui skirti kariniai paradai vyks 26 Rusijos miestuose. Renginiuose Raudonojoje aikštėje dalyvaus 194 šarvuotosios technikos vienetai, 150 lėktuvų ir sraigtasparnių ir 14 tūkst. karių.