JAV prezidentas Joe Bidenas sekmadienį pademonstravo paramą, pasiųsdamas naują pagalbą Izraeliui po netikėtų palestiniečių teroristinės grupuotės „Hamas“ išpuolių.

„Rizika, kad į šį konfliktą įsitrauks trečiosios pajėgos, yra didelė, – Kremliaus atstovą spaudai Dmitrijų Peskovą citavo naujienų agentūra TASS. – Labai svarbu kuo greičiau rasti būdų, kaip pereiti prie tam tikro derybų proceso, kad būtų sumažinta ši eskalacija ir nutolstama nuo karinio sprendimo“.

Pasak dpa, Rusija palaiko ryšius su Gazos ruožą valdančia grupuote „Hamas“, kurią JAV, ES ir Izraelis priskiria teroristinių organizacijų kategorijai. D. Peskovas neatsakė į žurnalistų klausimą apie šių ryšių ateitį.

Izraelis baiminasi, kad kitos pajėgos taip pat gali pradėti atakas.

Irano remiama Libano šiitų kovotojų grupuotė „Hezbollah“ sekmadienį apšaudė Izraelio pozicijas.

Kai kurios Vakarų šalys išreiškė nuogąstavimus, kad Iranas gali įsitraukti į „Hamas“ puolimą prieš Izraelį. Teheranas šiuos kaltinimus atmetė.

Palestinos valstybė


Rusija pirmadienį taip pat pareiškė, kad Palestinos valstybės sukūrimas yra „patikimiausias“ taikos sprendimas ir kad vien kova su terorizmu neužtikrins saugumo.

„Palestinos valstybės, kuri gyvuotų šalia Izraelio, sukūrimas yra patikimiausias kelias (konfliktui) išspręsti, – sakė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. – Negalime sutikti su tais, kurie sako, kad saugumą galima užtikrinti tik kovojant su terorizmu".