Kremliaus atstovas patvirtino, kad dviejų šalių lyderiai ketina balandžio 24-ąją susitikti Jerevane, kur bus minimos 100-osios armėnų genocido metinės. Pasak D. Peskovo, kalba dėl „Mistral“ laivų bus pradėta nebent tik F. Hollande'o noru.

Prancūzijos lyderis prieš kelias dienas šalies televizijai užsiminė, kad šis klausimas galėtų būti aptariamas per dviejų vadovų susitikimą Armėnijoje.

2011-aisiais Prancūzija sutiko už 1,2 mlrd. eurų pastatyti Rusijai du „Mistral“ tipo desantinius atakos laivus. Sutartyje buvo numatyta, kad pirmasis karo laivas „Vladivostok“ bus pristatytas 2014-ųjų spalį ar lapkritį, o kitas – „Sevastopol“ – 2015-aisiais. Tačiau Eliziejaus rūmai pranešė, kad dėl neramumų Ukrainos rytuose „Mistral“ karo laivai Rusijos gali ir nepasiekti.

Praėjusią savaitę tiesiogiai televizijoje transliuotoje klausimų ir atsakymų konferencijoje V. Putinas pareiškė, kad Prancūzijos atsisakymas perduoti du „Mistral“ klasės karinius laivus Maskvai neturės įtakos jos gynybinėms galioms. Vis dėlto vadovas teigė norintis atgauti už laivus sumokėtus pinigus.