„Prieš priimdami sprendimą dėl pratęsimo, turėsime įvertinti bendrą susitarimo efektyvumą“, – žurnalistams pareiškė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Šis liepą tarp Ukrainos ir Rusijos tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms (JT) ir Turkijai sudarytas susitarimas iš pradžių turėjo galioti iki lapkričio 19 d. Jis būtų automatiškai pratęstas, jei tam nebūtų paprieštaravusi kuri nors pusė. Tačiau Rusija praėjusią savaitę pareiškė, kad traukiasi iš šios sutarties, tvirtindama, jog tokio žingsnio link ją pastūmėjo tariama Ukrainos dronų ataka prieš jos Juodosios jūros laivynui priklausančius laivus, kurie esą dalyvavo padedant įgyvendinti eksporto susitarimo sąlygas.

Nors Rusija trečiadienį paskelbė grįžtanti į susitarimą, D. Peskovas ketvirtadienį aiškino, neva tai „dar nereiškia“, kad Maskva sutiks dėl jo termino pratęsimo. Pasak Kremliaus atstovo, Rusija pasitiki iš Ukrainos išsireikalautomis saugumo garantijomis, nes jas Kyjivas suteikė tarpininkaujant Ankarai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pagrasino trauktis iš šio susitarimo, jei Ukraina pažeis šias garantijas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)