„Nėra abejonės, kad naujasis raketos bandymas yra provokuojantis veiksmas galintis sukelti daugiau įtampos“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Smerkiame šį raketos paleidimą ir tikimės, kad visos susijusios pusės išliks ramios, tai svarbu, kad situacija Korėjos pusiasalyje neišsivystytų į blogiausią scenarijų“, – sakė jis.

Anksti trečiadienį Pchenjano įvykdytas naujo tipo tarpžemyninės balistinės raketos (ICBM) paleidimas nutraukė du mėnesius trukusią Šiaurės Korėjos ginklų bandymų pertrauką. Anot Šiaurės Korėjos valstybinės žiniasklaidos, ši raketa yra daug pažangesnė nei ankstesnės.

Tai buvo jau trečias sėkmingas Šiaurės Korėja tarpžemyninių balistinių raketų bandymas, tapęs nauju galvosūkiu JAV prezidentui Donaldui Trumpui, teigusiam, kad Šiaurės Korėja „niekada“ neįgis tokių pajėgumų.

Rusija ir Kinija ragina susitarti dėl veiksmų plano, kaip sumažinti įtampą dėl Šiaurės Korėjos ginklavimosi programos. Planą sudarytų susitarimas, kad JAV nutrauks karines pratybas Pietų Korėjoje, o Pchenjanas mainais stabdys savo programą.

Kremlius trečiadienį pripažino, kad kol kas politinio sprendimo nėra.

„Dar nelabai daug kas kelia optimizmą“, – sakė D. Peskovas, paklaustas, ar Rusija diskutuoja su Šiaurės Korėja dėl veiksmų plano.