Ir Rusijos ginkluotosios pajėgos, ir privati karinė bendrovė kovoja už savo tėvynės gerovę, sakė D. Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“. „Ji (tėvynė) žino ir savo didvyrius, kurie tarnauja mūsų ginkluotosiose pajėgose ir ten vykdo didvyriškus stebuklus. Ir ji žino „Vagner“ didvyrius. Tiek vieni, tiek kiti visad liks mūsų atmintyje“, – kalbėjo prezidento Vladimiro Putino atstovas.

„Vagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas ne kartą kritikavo Rusijos karinę vadovybę dėl pralaimėjimų ir klaidų vasario 24 dieną prasidėjusiame kare prieš Ukrainą.

Penktadienį J. Prigožinas reiškė nepasitenkinimą, kad Gynybos ministerijos pranešime apie Soledaro miesto užėmimą Donecko srityje nė žodžiu nepaminėta „Vagner“ grupuotė, kurios nuopelnu laikoma ši sėkmė. Vėliau ministerija paskelbė dar vieną pranešimą, kuriame „Vagner“ kovotojai liaupsinami.

Ne vienerius metus Kremlius neigė „Vagner“ egzistavimą, tada tvirtino, kad Rusijos valstybė neturi visiškai nieko bendra su grupuote. Tačiau jau kelis mėnesius V. Putino patikėtinis J. Prigožinas reiškiasi kaip sukarintos grupuotės vadovas. Jis, pavyzdžiui, karui Ukrainoje verbuoja kalinius Rusijos kalėjimuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją