Už televiziją ir radiją atsakinga komisija pranešė, kad „Sputnik Armenia“ transliuotojo „Tospa“ licencija sustabdyta 30 dienų po ruso Tigrano Keosajano pasisakymų eteryje lapkritį.

Pasak komisijos, „politikos apžvalgininkui, laidų vedėjui ir kitos šalies piliečiui“ nedera reikšti tokių nuomonių, jis neturi tokios „moralinės teisės“, todėl antradienį nuspręsta skirti nuobaudą. T. Keosajanas taip pat skatino „neteisėtus veiksmus“, sakė komisija, išsamiau nepaaiškinusi.

Šio Kremliaus propagandisto žmona yra Margarita Simonian, tarptautinio kanalo „Russia Today“ vyriausioji redaktorė, ištikima prezidento Vladimiro Putino sekėja. „Sputnik“ yra valstybinė Rusijos žiniasklaidos organizacija, veikianti keliose šalyse per radijo kanalus ar interneto svetaines ir skleidžianti dezinformaciją. Europos Sąjunga, Didžioji Britanija ir Kanada ją uždraudė netrukus, kai 2022 m. vasarį Rusija užpuolė Ukrainą.

Komisija skyrė kanalui 1200 JAV dolerių baudą už „tikrovės neatitinkančius“ komentarus, skirtus „sukelti paniką“ Armėnijoje.

Ši Kaukazo valstybė tradiciškai yra Rusijos sąjungininkė, bet santykiai pašlijo, kai rugsėjį jos istorinis priešas Azerbaidžanas užgrobė ginčijamą Kalnų Karabacho teritoriją. Jerevanas apkaltino Maskvą nieko nedarius, kad sustabdytų žaibišką Azerbaidžano puolimą, per kurį Baku užgrobė armėnų separatistų dešimtmečius kontroliuotą teritoriją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)