Ketvirtadienio susitikimas vadinamuoju Normandijos formatu truko daugiau kaip devynias valandas, sakė šaltiniai.

„Tai buvo sunkios derybos, jų metu aiškiai suformuluotos įvairios pozicijos ir įvairios sprendimo galimybės“, – sakė jie.

Tačiau visų keturių šalių atstovai lieka įsipareigoję 2015 metais Kijevo ir Maskvos sudarytam Minsko taikos susitarimui dėl separatistinio konflikto Rytų Ukrainoje, ir „toliau aktyviai dirbs, kad jis būtų įgyvendintas“, nurodė šaltiniai.

Atstovai susitarė vėl susitikti kovo mėnesį, po kitų vadinamosios Trišalės kontaktinės grupės susitikimų. Šiai grupei priklauso Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO), Rusijos ir Ukrainos atstovai.

Normandijos formatas buvo įvestas 2014 metais, siekiant taikos Rytų Ukrainoje.

Berlynui ir Paryžiui tarpininkaujant, Rusija ir Ukraina 2015-aisiais sudarė Minsko susitarimą, bet reguliariai kaltina viena kitą jo sąlygų pažeidimais.

Pastaraisiais mėnesiais įtampa išaugo dėl Rusijos karių sutelkimo prie sienos su Ukraina. Vakarų vyriausybės baiminasi, kad Rusija planuoja įsiveržti į savo kaimynę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)