J.M.Santosas, kurį lydėjo žmona Maria Clemencia Rodriguez ir dukra Maria Antonia, atvykęs į Santa Fė ligoninę sakė žurnalistams, kad yra gerai nusiteikęs, o "su Dievo valia, viskas bus gerai".

Po operacijos J.M.Santoso gydytojai sakė: "Operacija buvo sėkminga, be komplikacijų. Prezidentas yra sąmoningas savo palatoje su šeima ir šiuo metu sveiksta."

61 metų J.M.Santosas pirmadienį paskelbė sergantis prostatos vėžiu, tačiau pažymėjo, jog navikas nedidelis ir buvo laiku aptiktas, todėl tikimybė, kad jis visiškai pasveiks, yra 97 procentai.

Urologas Felipe Gomezas, kuris vadovavo operacijai, prieš šią procedūrą sakė, kad ji veikiausiai truks keturias valandas.

J.M.Santosas nurodė, kad jam bus sukelta tik vietinė nejautra, todėl jis niekam neperduosiantis šalies vadovo įgaliojimų.

Prezidentas pridūrė, kad gydytojai patarė jam kelias savaites po operacijos niekur nekeliauti, tačiau visais kitais atžvilgiais jo sveikatai pavojus negresia.

J.M.Santosas tapo dar vienu iš Lotynų Amerikos lyderiu, gydytu nuo vėžio per kelerius pastaruosius metus.

Nuo onkologinių ligų neseniai gydėsi Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff ir jos pirmtakas Luizas Inacio Lula da Silva, taip pat buvęs Paragvajaus prezidentas Fernando Lugo ir dabartinis Venesuelos vadovas Hugo Chavezas, kovojantis dėl perrinkimo spalio 7 dieną.

Tuo tarpu Argentinos prezidentė Cristina Kirchner praeitų metų pabaigoje paskelbė serganti skydliaukės vėžiu ir buvo operuota, tačiau vėliau atskleidė, kad jai buvo nustatyta klaidinga diagnozė.