20-metė G. Thunberg – vienas svarbiausių judėjimo už kovą su klimato kaita veidų – buvo viena iš 26 asmenų, apkaltintų viešosios tvarkos pažeidimu per spalio 17 dienos demonstraciją Londone.

Ji buvo paleista už užstatą ir dabar dalyvaus bylos nagrinėjime Vestminsterio magistratų teisme Londono centre.

Tikimasi, kad organizacijų „Greenpeace“ ir „Fossil Free London“, rengusių ankstesnį protestą, aktyvistai surengs demonstraciją ir jos dalyvavimo teismo posėdyje metu.

Keli šimtai protestuotojų buvo susirinkę prie viešbučio „InterContinental London Park Lane“ per demonstraciją „Oily Money Out“ ir užblokavę visus įėjimus į renginio vietą.

„Greenpeace UK“ kampanijos dalyvė Maja Darlington sakė, kad organizacijos aktyvistai prie demonstracijos prisijungė norėdami pasiųsti „aiškią ir taikią žinią“ konferencijoje dalyvaujantiems naftos pramonės bosams.

Prieš sulaikymą G. Thunberg kritikavo susitarimus už „uždarų durų“, sudarytus tarp politikų ir naftos bei dujų pramonės atstovų.

Londono policija teigė, kad, pareigūnams atvykus į protesto vietą, buvo pateiktos „sąlygos, siekiant išvengti visuomenės trikdymo“, tačiau jų buvo nesilaikoma, todėl teko imtis areštų.

Per protesto akciją prie „Energy Intelligence Forum“ du policijos pareigūnai sulaikė G. Thunberg ir įsodino į policijos mikroautobusą.

Per klimato protestą sekmadienį Amsterdame G. Thunberg sulaukė kritikos dėl to, kad dėvėjo juodai baltą palestinietišką skarą ir ragino „nutraukti ugnį dabar“. Jos kalbą nutraukė vyras, bandęs atimti iš jos mikrofoną ir sakęs, kad atėjo į protestą dėl klimato, o ne dėl kitų jos pažiūrų.

Apsauginiams patraukus tą vyrą, G. Thunberg kartu su minia ėmė skanduoti: „Okupuotoje žemėje nėra klimato teisingumo“.

G. Thunberg, kuri dar būdama paauglė pradėjo vadinamąjį „Mokyklinio streiko už klimatą“ judėjimą, spalio mėnesį Švedijos teismas taip pat nubaudė pinigine bauda.

O prieš tai dar vyko teismas, kuriame ji buvo nuteista už pasipriešinimą policijai per liepos mėnesį vykusį protestą, kurio metu buvo blokuojamas eismas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją