Kanalo „Nastojaščije vremia“ žurnalistas pasiteiravo S. Lavrovo, kaip Rusijos interesams Afrikoje atsilieps J. Prigožino žūtis. Ministras klausimą paprasčiausiai praleido ausis ir patraukė link lifto.

Per spaudos konferenciją Rusijos užsienio reikalų ministras ir vėl sulaukė klausimo ta pačia tema: šįkart pasiteirauta, kiek glaudžiai jis pats bendradarbiavo su „Wagner“ vadeiva.

„Iš kur čia jūsų tiek priviso, b**t?“ – tokį Rusijos diplomatijos vadovo atsakymą cituoja „Nastojaščije vremia“.

Tuo metu Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS ketvirtadienio vakarą citavo S. Lavrovo žodžius, kuriuose jis J. Prigožino lėktuvo katastrofos tema praragino kliautis faktais, o ne Vakarų žiniasklaidos pranešimais.

„Nesekiau, ką jie ten rašo, kalba ir rodo ta tema. Ir man dabar čia labai sunku jus pradžiuginti kažkokiais komentarais. Tikriausiai pradėtas tyrimas, iškelta byla, dirba tyrėjai. Siūlyčiau kliautis faktais, o ne remtis tuo, ką kalba Vakarų žiniasklaida“, – komentare laidai „Moskva.Kreml.Putin“ televizijos kanale „Rossija-1“ pažymėjo Rusijos užsienio reikalų ministras, kurio ištrauka savo „Telegram“ kanale pasidalino žurnalistas Pavelas Zarubinas.

„Delfi“ primena, kad ketvirtadienį, tik praėjus beveik parai, apie J. Prigožino žūtį sudužus lėktuvui pasisakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Jis pareiškė užuojautą J. Prigožino šeimai. Bus matyti, ką parodys tyrimas, sakė V. Putinas, o tai esą gali užtrukti.

V. Putinas pavadino J. Prigožiną „talentingu verslininku“. Jis sakė pažinojęs J. Prigožiną jau nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios. V. Putinas teigė, kad J. Prigožinas buvo sudėtingo likimo žmogus, kuris per savo gyvenimą padarė rimtų klaidų, tačiau kartu siekė reikalingų rezultatų – „ir dėl savęs, ir dėl bendro reikalo“.

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas taip pat paskelbė gedulingus žodžius J. Prigožinui, su kuriuo, pasak jo paties, „siejo daug dalykų“ ir su kuriuo jam „dažnai tekdavo spręsti sudėtingiausias problemas“.

„Pastaruoju metu jis arba nematė, arba nenorėjo matyti viso paveikslo, kas vyksta šalyje“, – pridūrė R. Kadyrovas.

Esama „pagrįstų abejonių“

Prancūzija ketvirtadienį pareiškė, kad esama „pagrįstų abejonių“ dėl lėktuvo katastrofos, per kurią, kaip skelbiama, žuvo J. Prigožinas, aplinkybių.

„Kol kas neturime žinių apie šios avarijos aplinkybes. Galime turėti pagrįstų abejonių“, – televizijos kanalui „France 2“ sakė vyriausybės atstovas Olivieris Veranas.

Paklaustas apie JAV prezidento Joe Bideno išsakytą teiginį, kad Rusijoje mažai kas vyksta, už ko nestovi šios šalies prezidentas Vladimiras Putinas, O. Veranas sutiko, kad „paprastai tai yra tiesa, kurią galima nustatyti“.

J. Prigožinas, anot Prancūzijos vyriausybės atstovo, buvo „žmogus, kuris atlikdavo Putino nešvarius darbus. Jo veiksmai yra neatsiejami nuo Putino, kuris buvo įgaliojęs jį vykdyti pažeidimus vadovaujant „Wagner“, politikos“.

„Prigožinas po savęs palieka masines kapavietes. Jis po savęs palieka netvarką didelėje pasaulio dalyje, galvoje turiu Afriką, Ukrainą ir pačią Rusiją“, – pridūrė O. Veranas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)