Savo „Telegram“ žinutėje R. Kadyrovas pavadino J. Prigožiną „svarbiu valstybinio masto žmogumi“, turinčiu „geležinį charakterį“ ir „norą pasiekti savo čia ir dabar“.

„Pastaruoju metu jis arba nematė, arba nenorėjo matyti viso paveikslo, kas vyksta šalyje“, – rašė R. Kadyrovas ir pabrėžė, kad J. Prigožino mirtis yra „didelė netektis visai valstybei“.

Delfi primena, kad praėjus parai nuo lėktuvo sudužimo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino samdinių vadeivos J. Prigožino žūtį. Jis pareiškė užuojautą jo šeimai. Bus matyti, ką parodys tyrimas, sakė V. Putinas. Tai esą gali užtrukti, praneša agentūra „Reuters“.


Kad V. Putinas patvirtino J. Prigožino žūtį, pranešė ir britų stotis BBC. Prezidentas esą pavadino J. Prigožiną „talentingu verslininku“. Jis pažinojęs J. Prigožiną jau nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios, sakė V. Putinas. J. Prigožinas buvo sudėtingo likimo žmogus, per savo gyvenimą padarė rimtų klaidų, tačiau kartu siekė reikalingų rezultatų – „ir dėl savęs, ir dėl bendro reikalo“, anot BBC, teigė Rusijos vadovas.

Jis pažymėjo, kad „Wagner“ reikšmingai prisidėjo prie mūšių Ukrainoje ir tai nebus pamiršta.

Privatus J. Prigožino lėktuvas sudužo trečiadienį skrisdamas iš Maskvos į Sankt Peterburgą. Žuvo visi 10 jame buvusių žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)