Jiedu trečiadienį aptarė karinius klausimus, ketvirtadienį pranešė Šiaurės Korėjos valstybinis transliuotojas „Voice of Korea“. Šalies valstybinė žiniasklaida taip pat skelbė, kad Kim Jong Unas aprodė S. Šoigu naujausią ir pažangiausią Šiaurės Korėjos ginkluotę.

S. Šoigu Šiaurės Korėjoje vieši minint Korėjos karo paliaubų susitarimo 70-metį.

Rusijos gynybos ministerija prieš S. Šoigu viešnagę tvirtino, kad trijų dienų trukmės ministro vizitas, be kita ko, padės sustiprinti Rusijos ir Šiaurės Korėjos karinį bendradarbiavimą.

JAV turi įtarimų, kad Šiaurės Korėja remia Rusiją ginklais šios kare prieš Ukrainą. Manoma, kad Pchenjano ginklų buvo gavusi ir Rusijos samdinių grupuotė „Wagner“. Šiaurės Korėja savo ruožtu neigia, kad yra perdavusi Rusijai ginklų ir amunicijos.

Nors Šiaurės Korėja dėl savo branduolinių ginklų programos yra beveik visiškai izoliuota nuo likusio pasaulio, šalis palaiko ryšį su dviem nuolatinėmis Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narėmis Kinija ir Rusija. Šiaurės Korėją jau kelis dešimtmečius valdo Kimų dinastija. Liepos 27-ąją, kuomet buvo pasirašytas paliaubų susitarimas, kuris 1953 m. padėjo nutraukti karo veiksmus, Pchenjanas vadina Pergalės diena.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)