Šie komentarai pasirodė po to, kai Kim Jong Unas vos prieš kelias savaites perspėjo, kad Pchenjanas nedvejodamas duos branduolinį atkirtį, jei bus „provokuojamas“ branduolinėmis raketomis.

Kim Jong Unas apie tai kalbėjo šiuo metu vykstančiame Šiaurės Korėjos partijos metų pabaigos posėdyje, kuriame jis netrukus turėti pristatyti svarbiausius 2024 m. politikos sprendimus.

Kim Jong Unas paprašė savo partijos „dar labiau paspartinti pasirengimą karui“ visuose sektoriuose, įskaitant branduolinę ginkluotę ir civilinę gynybą, pranešė oficiali Pchenjano centrinė Korėjos naujienų agentūra.

Jis taip pat pabrėžė, kad „karinė padėtis“ Korėjos pusiasalyje dėl „precedento neturinčių“ prieš Šiaurę nukreiptų konfrontacijų su Vašingtonu tapo „kraštutinė“.

Pchenjanui šiais metais įvykdžius rekordinį ginkluotės bandymų skaičių, Seulas, Tokijas ir Vašingtonas sustiprino bendradarbiavimą gynybos srityje ir visai neseniai ėmė naudoti dalijimosi duomenimis apie Šiaurės Korėjos paleistas raketas realiuoju laiku sistemą.

Šį mėnesį į Pietų Korėjos Busano uostą įplaukė JAV branduolinis povandeninis laivas, kartu su Seulu ir Tokiju surengtose karinėse pratybose dalyvavo ir Vašingtono tolimojo nuotolio bombonešiai.

Šiaurės Korėja pirmiau yra pavadinusi Vašingtono strateginės ginkluotės, pavyzdžiui bombonešių „B-52“ dislokavimą bendrose Korėjos pusiasalyje rengiamose pratybose „tyčiniais JAV veiksmais, siekiant išprovokuoti branduolinį karą“.

Pchenjanas šiemet sėkmingai paleido žvalgybinį palydovą, šalies konstitucijoje įtvirtino branduolinės valstybės statusą ir atliko savo pažangiausios tarpkontinentinės balistinės raketos bandymus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)