Kim Jong Unas „iš Vladimiro Putino, Rusijos Federacijos prezidento, savo asmeniniam naudojimui gavo Rusijoje pagamintą automobilį“, – pranešė oficiali Korėjos centrinė naujienų agentūra.

Kim Jong Uno sesuo Yo Jong pareiškė, kad „dovana yra aiškus ypatingų abiejų aukščiausio rango lyderių asmeninių santykių įrodymas“, pridūrė KCNA.

Automobilio modelis pranešime nenurodytas.

Po to, kai Kim Jong Unas pernai lankėsi pas V. Putiną, Pchenjano ryšiai su Maskva nuolat tvirtėjo, o šį mėnesį Šiaurės Korėjoje lankėsi grupė turistų iš Rusijos, šalyje praleidusi keturias dienas. Kiek yra žinoma, tai puvo pirmieji užsienio turistai, Šiaurės Korėjoje apsilankę po to, kai 2020 m. dėl pandemijos buvo uždarytos sienos.

Po rugsėjį Rusijos tolimuosiuose rytuose įvykusio Kim Jong Uno ir V. Putino viršūnių susitikimo, Jungtinės Valstijos ir Pietų Korėja ne kartą teigė, jog Šiaurės Korėja tiekia ginkluotę Maskvai, kad ši ją naudotų savo kare su Ukraina. Mainais į ginklus, rusai padeda Kim Jong Unui įgyvendinti pastarojo kosminių palydovų programas.

Abi šalys yra nurodžiusios, kad rusų lyderis dabar planuoja su atsakomuoju vizitu lankytis Pchenjane.

Kim Jong Unas garsėja savo pomėgiu važinėti prašmatniais automobiliais – pavyzdžiui, „Lexus“ visureigiais ir S klasės „Mercedes-Benz“ limuzinais.

2021 m. JT ataskaitoje rašoma, kad iš Jungtinių Arabų Emyratų į Ningbo miestą Kinijoje buvo mėginama išgabenti prabangių automobilių, įskaitant pirmiau nurodytų modelių transporto priemones, už daugiau nei 1 mln. JAV dolerių. Teigiama, kad galutinis šios siuntos kelionės tikslas buvo Šiaurės Korėja.

Bet koks automobilių importas pažeistų sankcijas, kurias JT yra įvedusios Pchenjanui dėl Kim Jong Uno vykdomų uždraustos ginkluotės programų.

Kim Jong Uno praėjusių metų vizito Rusijoje metu V. Putinas pakvietė jį atsisėsti ant galinės savo prezidentinio limuzino „Aurus Senat“ sėdynės.

Pats Kim Jong Unas į susitikimo vietą atvyko nuosavu limuzinu „Maybach“, kuris iš Šiaurės Korėjos kartu su juo keliavo specialiu traukiniu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)