JAV ir kitos "priešiškos jėgos" ignoruoja taikos pasiūlymus iš Šiaurės ir vietoj to stiprina savo karinius manevrus, trečiadienį Kim Jong Uną cituoja valstybinė naujienų agentūra KCNA, kuria remiasi AFP.

Kim Jong Unas taip kalbėjo susitikime su karine vadovybe ir akivaizdžiai turėjo omenyje bendras Pietų Korėjos ir JAV karines pratybas. Jų tikslas esą yra "politiškai likviduoti, ekonomiškai izoliuoti ir karinėmis priemonėms sutriuškinti" Šiaurės Korėją. Kim Jong Unas pabrėžė, kad Šiaurės Korėja netoleruos šios "priešiškos JAV politikos".

Dar prieš mėnesį atrodė, kad įtampa Seulo ir Pchenjano santykiuose slūgsta. Vasarį vyko pokalbiai tarp aukštų abiejų šalių atstovų, o po to ir pirmasis per kelerius metus išskirtų šeimų susitikimas.

Tačiau nuotaikos pablogėjo iš karto po to, kai vasario pabaigoje JAV ir Pietų Korėja pradėjo karines pratybas. Praėjusiomis savaitėmis Pchenjanas išbandė daugybę trumpojo nuotolio raketų, o neseniai - ir dvi vidutinio nuotolio raketas. Šalis taip pat pagrasino atlikti branduolinį bandymą. Pirmadienį įvyko susišaudymas tarp Šiaurės ir Pietų Korėjų pajėgų prie ginčytinos jūrinės sienos.