Baigiantis kelias dienas trukusiam valdančiosios Darbininkų partijos Centro komiteto metų pabaigos posėdžiui, Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas taip pat pabrėžė gynybos pajėgumų stiprinimo tikslus, įskaitant branduolinę ginkluotę ir karinių bepiločių orlaivių kūrimą.

Kim Jong Unas dar kartą apkaltino JAV grasinant jo šaliai branduoliniais ginklais. Šiaurės Korėja yra viena labiausiai izoliuotų šalių pasaulyje, dėl branduolinių ginklų programos užsitraukusi griežtas tarptautines sankcijas. Didžiausiais savo priešais Pchenjanas laiko JAV ir Pietų Korėją.

„Dėl beatodairiškų priemonių įsiveržti į mūsų šalį karas Korėjos pusiasalyje gali prasidėti bet kuriuo metu“, – cituojamas Kim Jong Unas. Kariuomenė turi rengtis užpuolimo atveju panaudoti branduolinius ginklus, pridūrė jis.

Pirmojo Šiaurės Korėjos šnipų palydovo paleidimas lapkritį valstybinėje žiniasklaidoje buvo švenčiamas kaip sėkmingas. Per partijos posėdį nuspręsta 2024 m. į kosmosą paleisti dar tris palydovus.

JAV ir jos sąjungininkės Pietų Korėja, Japonija ir Australija dėl palydovo paleidimo Šiaurės Korėjai įvedė naujas sankcijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)