Pranešimas pasirodė po neseniai Pchenjano kariuomenės surengtų kovinio šaudymo pratybų netoli ginčijamos jūrų sienos, dėl kurių teko surengti atsakomąsias pratybas ir evakuoti dviejų Pietų Korėjos pasienio salų gyventojus.

Valstybinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizduose matyti, kaip Kimas, apsivilkęs ilgą juodą odinį paltą, stovi priešais, analitikų teigimu, trumpojo nuotolio balistinių raketų paleidimo įrenginius, neva galinčius nešti branduolinius užtaisus.

„Pagaliau atėjo istorinis laikas, kai turėtume įvardyti, kad labiausiai priešiška valstybė Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos atžvilgiu yra subjektas, vadinamas Korėjos Respublika (Pietų Korėja)“, – oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) citavo Kimo žodžius.

Kimas, ragindamas gamyklų darbuotojus modernizuotis ir „gaminti daugiau ginklų“, sakė, kad „neketina išvengti karo“, ir perspėjo, kad nedvejodamas „sunaikins“ Pietų Korėją, pridūrė KCNA.

Žinia apie apsilankymą gamykloje pasirodė kitą dieną po to, kai beveik 50 šalių kartu su JAV pasmerkė Šiaurės Korėjos įtariamą ginklų perdavimą Rusijai, kad ši juos panaudotų kare prieš Ukrainą, nes tai pažeistų Jungtinių Tautų sankcijas.

Praėjusią savaitę Baltieji rūmai apkaltino Šiaurės Korėją siunčiant į Rusiją ir raketas, ir jų paleidimo įrenginius, ir pavadino tai „reikšmingu ir susirūpinimą keliančiu“ paramos Maskvos karo veiksmams eskalavimu.

Praėjusį penktadienį prasidėjusios kovinio šaudymo pratybos buvo vienas rimčiausių abiejų šalių santykių paaštrėjimų nuo 2010 metų, kai Šiaurės Korėja apšaudė Pietų Korėjai priklausančią Jonpjongo salą ir žuvo keturi žmonės, įskaitant du jūrų pėstininkus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją