Kim Jong Unas jau kelerius metus Darbininkų partijos Centro komiteto plenarinius posėdžius naudoja vietoj anksčiau tradicinių naujametinių kalbų, kad išdėstytų savo politiką tokiose srityse, kaip saugumas, diplomatija ir ekonomika. Šiųmetis susitikimas vysta baigiantis metams, per kuriuos Šiaurės Korėja pirmą kartą sėkmingai paleido žvalgybinį palydovą, konstitucijoje įtvirtino savo, kaip branduolinės valstybės, statusą ir paleido savo iki šiol moderniausią balistinę tarpžemyninę raketą.

Kin Jong Unas, anot KCNA, savo kalboje pabrėžė, kad nauji Pchenjano strateginiai ginklai ir žvalgybinis palydovas pavertė šalį „karine galia“. Susitikimas, pasak valstybinės naujienų agentūros, prasidėjo jau antradienį. Jame daugiausiai dėmesio skiriamas šešiems pagrindiniams punktams, įskaitant šių metų politikos įgyvendinimą bei žvilgsnį į ateinančių metų „kovos kryptį“.

Užsienio izoliuotos šalies diktatorius praėjusią savaitę pagrasino branduoline ataka, jei Šiaurės Korėja bus „provokuojama atominiais ginklais“. JAV ir Pietų Korėja neseniai įspėjo, kad Šiaurės Korėjos branduolinė ataka reikštų vadovybės Pchenjane pabaigą. JT Saugumo Taryba dėl Šiaurės Korėjos branduolinio ginklo ir raketų programos yra įvedus šaliai daugybę sankcijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją