Kaip pranešė Korėjos centrinė naujienų agentūra, šie pokyčiai įvyko trečiadienį Centrinės karinės komisijos posėdyje, praėjus vos kelioms dienoms po to, kai Kimas apžiūrėjo kelias stambias ginklų gamyklas.

Karinis susirinkimas surengtas tuo metu, kai Seulas ir Vašingtonas ruošiasi vėliau šį mėnesį vyksiančioms didelėms bendroms pratyboms, kurias Šiaurės Korėja laiko invazijos repeticijomis ir ne kartą įspėjo, kad tai gali sukelti „triuškinamus“ atsakomuosius veiksmus.

Per susitikimą Kimas atleido generalinio štabo viršininką Pak Su Ilą, pakeisdamas jį vicemaršalu Ri Yong Gilu, nurodė KCNA, nepateikdama išsamesnės informacijos.

KCNA teigė, kad trečiadienio susitikimo darbotvarkėje buvo „visapusiško pasirengimo karui klausimas“, įskaitant „galingesnių smogiamųjų priemonių įsigijimą“, siekiant užtikrinti „tobulą kariuomenės parengimą karui“.

Kimas paragino „visas šaudmenų pramonės įmones tęsti masinę įvairių ginklų ir įrangos gamybą“, sakoma pranešime.

„Jis taip pat paragino aktyviai rengti realias karo pratybas, kad būtų galima efektyviai panaudoti naujausius ginklus ir įrangą“, – priduriama jame.

Kimas padarė „svarbią išvadą dėl tolesnio KPA (Korėjos liaudies armijos – red.) pasirengimo puolamojo pobūdžio karui“, pranešė KCNA.

Susitikime taip pat buvo aptartas pasirengimas masiniam paradui, skirtam Šiaurės Korėjos įkūrimo 75-osioms metinėms rugsėjo 9 dieną paminėti.

Praėjusį mėnesį Pchenjanas surengė didelį karinį paradą 70-ųjų Korėjos karo paliaubų metinių proga, o analitikai šį renginį apibūdino kaip „didžiausią ir atviriausią Šiaurės Korėjos branduolinių sistemų demonstravimą“.

Šiaurės Korėja taip pat surengė didelę gynybos parodą, kuri sutapo su šiuo paradu, o Kimas apsilankiusiam Rusijos gynybos ministrui aprodė naujausią ir pažangiausią šalies ginkluotę, įskaitant balistines raketas ir šnipinėjimo dronus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)