„Mes tuo netikėjome. Tačiau tikrai buvo pirmas ir antras skundai... Tada aš paprasčiausiai susitikau su Kijevo valstybinės miesto administracijos saugumo tarnybos vadovu ir pasakiau, kad du mano išminuotojai nori patikrinti, ar jie neužminuoti... Jis aptiko šį kambarį ir iš tikrųjų jį likvidavo“, - spaudos konferencijoje pasakojo aktyvistas. Jis nepatikslino, kokioje pastato vietoje buvo šis kambarys.

V. Licholitas tvirtina, kad rastame kambaryje „trys sadistai naktimis tyčiojosi iš žmonių“.

Esą, tarp neteisėta veikla užsiimančių asmenų buvo du merijos apsaugos darbuotojai ir vienas savanoris. Aktyvisto teigimu, jų aukomis tapdavo neblaivūs žmonės. V. Licholitas spėja, kad kankinimus miesto administracijos pastate organizavo kažkokie užsieniečiai, „siekiantys suskaldyti Maidaną ir apkaltinti neteisėta veikla vieną ar kitą ten esančią politinę jėgą“.

Toje pačioje spaudos konferencijoje Euromaidano aktyvistas Vladimiras Jaremenka pranešė, kad 2013 metų gruodžio 26 dieną kaukėti nežinomi asmenys tris valandas tardė jį Kijevo miesto administracijos pastato rūsyje.

Jis tikina, kad tardymo metu jam buvo sužalotos rankos, galva ir kojos. Gruodžio 31 dieną V. Jaremenkai buvo atlikta operacija.

Opozicijos šalininkai miesto administracijos pastatą užėmė gruodžio 1 dieną. Aktyvistai užima pirmus du pastato aukštus, ten įrengta vieta poilsiui bei suteikiama galimybė sušilti.
Gruodžio 11 dieną specialiosios paskirties dalinio „Berkut“ kariai bandė mitingo dalyvius išvaikyti iš pastato, tačiau mitinguotojai pasipriešino ir daliniui teko pasitraukti.

Miesto administracijos darbuotojai skundžiasi, kad aktyvistai apsunkina jų darbą.

Opozicijos šalininkai įtariami iš vietos valgyklos pavogę stalo įrankius ir gruzdintuves, o iš kelių miesto tarybos finansų departamento kabinetų – biuro techniką. Šių metų pradžioje buvo pranešta, kad nežinomi asmenys nusiaubė tą miesto administracijos pastato patalpą, kur buvo saugomi apdovanojimai.

Už Ukrainos integraciją į Europą pasisakančių aktyvistų akcijos Kijeve ir kai kuriuose kituose šalies miestuose vyksta nuo lapkričio pabaigos. Juos išprovokavo vyriausybės atsisakymas pasirašyti asociacijos su Europos Sąjunga sutartį.