Į laikinojo Ukrainos prezidento Oleksandro Turčynovo prašymą nutraukti provokacijas, protestuotojai atsakė šaukdami „Gėda!“

Kaip buvo matoma iš „Visuomenės TV“ transliacijos, „Dešiniojo sektoriaus“ aktyvistai pernešė padangas ir daužė Parlamento duris bei langus.

Aktyvistai šaukė „Revoliucija“, reikalaudami vidaus reikalų ministro A. Avakovo atsistatydinimo. Taip pat reikalavo, kad tribunolas baustų gynybos eksministrą Igorį Teniuchą, pranešė „Ukrainskaja pravda“.

Prieš tai Maidane buvo sušaukta Večė, skirta nužudyto „Dešiniojo sektoriaus“ aktyvisto Aleksandro Muzyčkos („Saša Bilyj“) atminimui. Nužudytojo atminimui ketinama Maidane rengti po dvi akcijas kiekvieną dieną.

Ketvirtadienį, apie 21.30 val., žmonės, susirinkę prie parlamento, dainavo himną, sakė kalbas ir sprendė, ką daryti toliau – šturmuoti ar ne.

21.43 val. duomenimis, aktyvistai užėmė Rados prieigas, praneša „The Insider“. Prie įėjimo Nr. 5 stovėjo apie šimtą žmonių. Su jais kalbėjosi keletas parlamentarų, tarp jų - Vitalijus Kličko.

21.58 val. duomenimis, prie įėjimo Nr.2 - apie 250 žmonių. Jie surengė improvizuotą mitingą. Reikalavo ne tik atstatydinti Avakovą, bet ir išduoti žmonėms ginklus. Ragino „eiti į Krymą“.

22.03 duomenimis, kai kurie aktyvistai buvo apsirengę kamufliažinėmis uniformomis, jie kaukėti. Matomi vėzdai, peiliai. Nors apskritai padėtis buvo gan rami, pranešė „The Insider“ korespondentas.

Anot portalo zn.ua, Aukšiausiosios Rados pastate sustiprinta apsauga. Apsaugos darbuotojai užrėmė duris ir paprašė žinasklaidos atstovų nesiartinti prie langų, kurie išeina į Konstitucijos aikštę.

Vidaus reikalų ministerijos skaičiavimais, šalia pastato buvo apie 1,5 tūkst. protestuotojų.

Teisėsaugos pareigūnai apsupo rūmus, piketuotojų buvo prašoma nutraukti radikalius veiksmus.

Mitingo dalyviai paskelbė, kad ketvirtadienio vakarą akciją baigia. Tačiau dalis mitingo dalyvių neišsiskirstė - praneša unian.net

Protestuotojai reikalauja vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo atsistatydinimo ir Aleksandro Muzyčkos žūties tyrimo.

Parlamentaras Olesas Doninas pranešė, kad penktadienį parlamente planuojama įsteigti komisiją, kuri aiškinsis A. Muzyčkos žūties aplinkybes.

DELFI primena, kad Ukrainos ultranacionalistų partijos „Pravyj sektor“ („Dešinysis“ arba „Teisusis sektorius“) koordinatorius Oleksandras Muzyčka, dar žinomas kaip Saško Bilyj, buvo nužudytas naktį iš kovo 24 į kovo 25 dieną, šiaurės vakariniame Rivnės mieste.

„Ką tik gavome informacijos, jog Rivnėje nužudytas Saška Belovas (Aleksandras Muzyčka). Jo automobiliui kelią pastojo dvi mašinos, užpuolikai jį ištempė ir persodino į savo automobilį. Tada surakino rankas antrankiais už nugaros, išstūmė lauk ir paleido dvi kulkas tiesiai į širdį“, - savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė politikas Olesas Doninas, skelbė naujienų agentūra UNIAN.

Remiantis kitais pranešimais, „Dešiniojo sektoriaus“ aktyvistas buvo nušautas į galvą.

Kaip jau žinoma, A. Muzyčka buvo tapęs tikra interneto žvaigžde - tinkle buvo patalpinti net keli skandalingi vaizdo įrašai. Viename iš jų ginkluotas aktyvistas pasirodo Rivnės srities taryboje, kitame – dėl prasto darbo tiriant vienos moters nužudymą smogia Rivnės prokurorui.

Po šių įvykių A. Mužyčkos pavardę pradėjo aktyviai linksniuoti Rusijos žiniasklaida. Jo asmuo puikiai pasitarnavo pasakojant apie Ukrainą valdančius neonacius.

Kiek vėliau po įvykio Ukrainos URM pranešė, kad Oleksandras Muzyčka, žinomas Saško Bilyj vardu, buvo mirtinai sužeistas sulaikymo metu, mat jis ėmė šaudyti į teisėsaugininkų pusę, skelbė glavcom.ua.

Šią žinią pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Vladimiras Jevdokimovas.

„Sulaikymo metu jis dar buvo gyvas, iškviesta „greitoji“ konstatavo mirtį“, - pasakojo V. Jevdokimovas, kurį citavo „Interfax-Ukraina“.