Tai ketvirtadienį žurnalistams pareiškė Ukrainos teisingumo ministras Pavlo Petrenka, praneša „RIA Novosti“.

Trečiadienį situaciją, susijusią su ukrainiečių lakūne, komentavo Rusijos teisingumo ministerijos atstovai. Jie pareiškė kol kas negavę iš Kijevo prašymo išduoti N. Savčenko.

Kovo 22-ąją Rostovo srities Donecko miesto teismas pripažino N. Savčenko kalta dėl dviejų Rusijos žurnalistų žūties Ukrainos rytuose ir nuteisė ją 22 metus kalėti bendrojo režimo kolonijoje.

Anot Rusijos pareigūnų, N. Savčenko 2014 metų birželio 17-ąją koregavo artilerijos ugnį į separatistų kontrolės postą Luhansko srities Metalisto gyvenvietės rajone, kur buvo civilių, tarp jų – trys Rusijos televizijos korespondentai. Du iš jų – Igoris Korneliukas ir Antonas Vološinas – per apšaudymą žuvo.

Pati N. Savčenko neigia savo kaltę. Ji taip pat tvirtina, kad prievarta buvo išvežta į Rusijos teritoriją.

Balandžio 5-osios vidurnaktį Rusijos teismo sprendimas N. Savčenko byloje įsiteisėjo. Gynybos paskelbtame ukrainiečių lakūnės pareiškime sakoma, jog ji nemato prasmės skųsti nuosprendį, kadangi nepripažįsta jo teisėtumo.

Prieš tai ukrainietės advokatas M. Feiginas sakė, kad „netolimoje ateityje gali būti permainų, kurios turės įtakos Nadijos likimui“. Jis paaiškino turįs omenyje galima N. Savčenko iškeitimą į Rusijos piliečius.

Pasak kai kurių šaltinių, ji gali būti iškeista į Rusijos piliečius Viktorą Butą ir Konstantiną Jarošenką, atliekančius bausmę Jungtinėse Valstijose.

Kovo 26-ąją Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad sprendimą dėl N. Savčenko likimo gali priimti tik valstybės vadovas.