Dėl šio kruvino išpuolio pareigūnai apkaltino islamistų sukilėlius.

Sprogimas Pulvamos miestą, esantį už 30 km į pietus nuo valstijos vasaros sotinės Šrinagaro, sudrebino maždaug 11 val. vietos (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Pasak policijos, šeši žmonės žuvo vietoje, kiti mirė vežami į pagrindinę Šrinagaro ligoninę arba tik atvežti į ją.

"Pirminiai duomenys rodo, kad sprogo savadarbis sprogstamasis įtaisas, pritaisytas prie sunkvežimio", - sakė policijos atstovas spaudai.

"Iki šiol oficialiai patvirtina 14-os žmonių žūtis, tačiau aukų skaičius dar gali padidėti. Šimtas žmonių buvo sužeisti", - sakė jis ir pridūrė, kad aštuoni nukentėjusieji yra kritiškos būklės.

Tarp žuvusiųjų yra trys federalinės policijos pareigūnai.

Pasak liudininkų, galingas sprogimas apgadino daug netoliese stovėjusių automobilių, padarė žalos kelioms dešimtims parduotuvių, o taip pat namų ir biurų kompleksų, apgriovė mokyklą.

Dėl šio incidento buvo uždarytos parduotuvės, bankai, pašto skyriai ir įvairios mokymo įstaigos.

Policijai teko panaudoti ašarines dujas, kad išvaikytų įpykusią minią, kuri dėl išpuolio kaltino vyriausybę ir reiškė pasipiktinimą policija, kuri esą neskubėjo vežti sužeistųjų į ligoninę.

Pagrindinis regiono kovotojų aljansas pasmerkė šį sprogimą.

"Akivaizdu, kad išpuolį surengė Indijos specialiosios tarnybos, norėdamos sukiršinti mudžahidus su visuomene", - sakoma Šrinagare išplatintame Jungtinės džihado tarybos pranešime.

Tuo tarpu Indijos pareigūnai tokius kaltinimus vadina nepagrįstais.

Tai kruviniausias išpuolis Indijos Kašmyre nuo 2001 metų spalio, kai islamistų kovotojams surengus išpuolį prieš valstijos įstatymų leidžiamąją asamblėją, žuvo 40 žmonių.

1989 metais Indijos administruojamame Kašmyre prasidėjęs musulmonų sukilimas prieš Delio valdžią nusinešė dešimtis tūkstančių žmonių gyvybių. Kasdien per vieną kruviniausių pasaulio konfliktų čia žūsta 8-10 žmonių.