Ši 26 metų moteris palaikė ryšius su Amedy Coulibaly – vienu iš trijų užpuolikų, nukautų policijos po trijų kruvinomis atakomis pažymėtų dienų, sukrėtusių Prancūziją.

Nuotrauka, kurią pirmasis paskelbė dienraštis „Le Monde“, labai skiriasi nuo tos, kurią išplatino Prancūzijos policija, prašydama visuomenės pagalbos ieškant H.Boumeddiene po penktadienį įvykusios kruvinos dramos, kai A.Coulibaly, užgrobęs vieną košerinio maisto parduotuvę Paryžiaus rytiniame rajone ir paėmęs įkaitų, buvo nukautas per policijos specialiųjų pajėgų šturmą.

Policijos paskelbtame fotoportrete matoma jauna rudaplaukė moteris apsiblaususiomis akimis. Ta nuotrauka buvo padaryta 2010 metais, kai pareigūnai apklausė H.Boumeddiene, norėdami gauti informacijos apie A.Coulibaly, patekusį į teisėsaugos akiratį.

Policija pažymi, kad bėglė laikoma „ginkluota ir pavojinga“.

Įtariama, kad ji buvo A.Coulibaly bendrininkė per išpuolį ketvirtadienį Paryžiaus pietiniame priemiestyje, kur buvo nušauta viena policininkė. Tai įvyko saugumo pajėgoms surengus dideles gaudynes po trečiadienį sostinę sukrėtusios dviejų brolių islamistų atakos satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje, kur buvo nužudyta 12 žmonių.

Policija taip pat įtaria, kad ji galėjo būti kartu su A.Coulibaly per įkaitų dramą žydų maisto parduotuvėje, nors jos nerasta nei tarp žuvusiųjų, nei tarp sužeistųjų.

32 metų A.Coulibaly buvo seniai teisėsaugai žinomas nusikaltėlis, kuris tikriausiai tapo radikaliu islamistu, atlikdamas kurią nors iš daugelio įkalinimo bausmių.

Per trumpą pokalbį su Prancūzijos televizija BFMTV parduotuvę užgrobęs užpuolikas tvirtino priklausantis džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“.

A.Coulibaly taip pat sakė koordinavęs savo išpuolį su „Charlie Hebdo“ redakcijoje siautėjusiais užpuolikais – Cherifu Kouachi ir jo broliu Saidu. Pastarieji atskirai sakė BFMTV priklausantys kitai fundamentalistų grupuotei – Jemenei veikiančiai Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP).

32 metų Cherifas Kouachi, alžyriečių imigrantų šeimoje gimęs Prancūzijos pilietis, sakė, kad į radikalųjį islamizmą jį pastūmėjo A.Coulibaly, kai jiedu kartu buvo laikomi kalėjime.

Pasak Paryžiaus vyriausiojo prokuroro François Molins'o, H.Boumeddiene ir Cherifo Kouachi mergina palaikė „nuolatinius ir tvarius“ ryšius – 2014 metais jos kalbėjosi telefonu „daugiau negu 500“ kartų.

Dabar tyrėjai tikrina duomenis apie kontaktus telefonu, pokalbių įrašus ir kitokią medžiagą, paimtą per kratas, siekdami nustatyti, kokie dar asmenys galėjo palaikyti ryšius su užpuolikais ir kokiu mastu jie prisidėjo prie atakų.

Tačiau kol kas pagrindinis dėmesys sutelktas į H.Boumeddiene.

A.Coulibaly persikėlė pas ją gyventi praeitų metų gegužę, kai buvo paleistas atlikęs vėliausią laisvės atėmimo bausmę.

Hayat Boumeddiene
H.Boumeddiene, kuri savo šeimoje buvo viena iš septynių vaikų, motina mirė, kai mergaitei buvo šešeri metai. Kartu su kitais vaikais ji buvo perduota auginti globėjams, nes tėvas, dirbęs kurjeriu, neįstengė jais pasirūpinti.

2009 metais ji ištekėjo už A.Coulibaly per religinę ceremoniją, tačiau Prancūzijoje tokios santuokos laikomos negaliojančiomis, jeigu nėra įregistruojama civilinė santuoka. Pora gyveno kukliame bute skurdžiame pietiniame Paryžiaus priemiestyje.

Kaip rašo dienraštis „Le Parisien“, H.Boumeddiene neteko kasininkės darbo, nes reikalavo, kad jai būtų leidžiama darbe vilkėti visą kūną dengiančią skraistę – hidžabą.

H.Boumeddiene kelis kartus lydėjo A.Coulibaly per išvykas į miškus Prancūzijos centriniame regione, kur jie šaudydavo iš arbaleto. „Le Monde“ paskelbė kelias nuotraukas, kurioje jiedu matomi laikantys tokį ginklą, o H.Boumeddiene – su hidžabu.

Dabartinė H.Boumeddiene buvimo vieta nėra žinoma, bet tūkstančiai policininkų pasiųsti jos ieškoti.
Hayat Boumeddiene ir Amedy Coulibaly
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (299)