l;ois Hollande`as pasivadino Ponu Normaliuoju ir neseniai buvo nufotografuotas perkantis vaisius viename Paryžiaus prekybos centre bei tvirtino, kad taip darys ir toliau, net ir tapęs prezidentu, „jeigu jo šaldytuvas bus tuščias“, tai jo partnerė -
– gali iš pamatų pakeisti neoficialų pirmosios Prancūzijos ponios vaidmenį.

Jeigu 47 metų žurnalistė pratęs sutartį su žurnalu „Paris Match“ ir dirbs toliau, kaip žadėjo daryti, tai bus pirmas kartas, kai Prancūzijos prezidento partnerė turės nuolatinį darbą ir gaus atlyginimą. Jos, kaip politikos žurnalistės, pareigos tokiai situacijai suteiks papildomų keblumų.

Žurnale „Paris Match“ Prancūzijos politikos naujienas ji nušviečia jau 20 metų, o neseniai per vieną televiziją pradėjo vesti autorinę politikos laidą. Rinkimų kampanijos pradžioje ji perėjo prie kultūros naujienų, tvirtindama, kad su meno pasauliu nėra jokio interesų konflikto, tačiau supyko, kai „Paris Match“ ant savo viršelio paskelbė jos nuotrauką su antrašte „Žavus Hollande`o turtas“.

Carla Bruni-Sarkozy ir Valerie Trierweiler
Carla Bruni – milijoninio turto paveldėtoja, buvęs supermodelis ir dainininkė, kurios greita santuoka su Nicolas Sarkozy prisidėjo prie rekordiškai smukusio jo populiarumo – tapusi pirmąja šalies ponia sustabdė muzikinę karjerą.

Nors N. Sarkozy tvirtino, kad jų namuose vakarinėje Paryžiaus dalyje ji kasnakt ima gitarą ir jam groja, C. Bruni, būdama pirmąja Prancūzijos ponia, išleido tik vieną albumą. Jis buvo gerai perkamas, tačiau kritikai jį išpeikė.

V. Trierweiler, du kartus išsiskyrusi trijų paauglių berniukų motina, kilusi iš kuklios šeimos Rytų Prancūzijoje, per rinkimų kampaniją sakė, jog turi dirbti, kad išlaikytų savo vaikus, ir kad nenorinti būti remiama valstybės.

C. Bruni, kuri būdama supermodeliu šlovės viršūnėje uždirbdavo 5 mln. eurų per metus, kartą pozavo žurnalui „Vanity Fair“ ant Eliziejaus rūmų stogo apsivilkusi aukštosios mados suknele. Tačiau rinkimų kampanijos metu ji su N. Sarkozy mėgino pasirodyti paprastais žmonėmis. Vienam žurnalui ji pasakojo, kad važinėja po Paryžių metro, užsidėjusi peruką.

V.Trierweiler, kaip ir F. Hollande`as, per rinkimų kampaniją demonstravo priešpriešą prabangai. Ji teigė perkanti drabužius turguje ir po vaikų lovomis ieškanti išmėtytų kojinių. Ji pasakojo, kad F. Hollande`as priperka maisto produktų ir gamina valgyti bei turi erzinantį įprotį palikti atlapotas spintelių dureles ir niekada neuždaryti durų, kai įeina į kambarį. Tačiau, jos teigimu, toks įprotis rodo, kad jis „neturi ko slėpti“.

">