„Pseudorinkimai Rusijoje nėra nei laisvi, nei sąžiningi, rezultatas nieko nenustebins. Putino valdžia yra autoritarinė, jis remiasi cenzūra, represijomis ir smurtu. „Rinkimai“ okupuotose Ukrainos teritorijose yra niekiniai ir yra dar vienas tarptautinės teisės pažeidimas“, – rašoma pranešime.

Kaip pranešė „Ukrinform“, pačių Rusijos įsibrovėlių skaičiavimais, mažiau nei 30% laikinai okupuotų teritorijų gyventojų planavo balsuoti vadinamuosiuose Rusijos prezidento rinkimuose.

Laikinai okupuotų teritorijų gyventojai vengia dalyvauti farse. Tačiau okupantai pranešė, kad laikinai užimtoje Luhansko srities teritorijoje vykusiuose nelegaliuose „rinkimuose“ vadinamajame išankstiniame balsavime dalyvavusių žmonių skaičius atitinka gyventojų, įskaitant vaikus, skaičių 2022 m. okupuotose teritorijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)