Informaciją apie kasetinių sviedinių tiekimą per instruktažą patvirtino JAV kariuomenės Jungtinio štabo vadų direktorius generolas leitenantas Douglasas Simsas. Apie tai rašo AP. Jis pareiškė, kad Ukraina jau gavo žadėtus šovinius.

„Kasetiniai šaudmenys iš tiesų buvo pristatyti į Ukrainą“, – sakė Smithas. Kartu jis nepatikslino, ar Ukrainos kariškiams pavyko juos panaudoti mūšio lauke.

Kaip rašo „Skynews“, JAV tiekiami kasetiniai šaudmenys bus naudojami griežtai siekiant iš teritorijos išvalyti koncentruotas Rusijos gynybines pozicijas. Tai pareiškė operatyvinės-strateginės grupės „Tavria“ atstovas Valerijus Shershenas „Laisvosios Europos radijui / Laisvės radijui“.

Jis pridūrė, kad prieštaringai vertinami sviediniai nebus naudojami miestuose, tankiai apgyvendintose vietovėse ar Rusijos teritorijoje.

Shersheno teigimu, naujai pateikti ginklai „žymiai pakeis situaciją“ fronte.

„(Kasetinė amunicija) dar labiau demotyvuos Rusijos okupacinę armiją ir radikaliai pakeis situaciją Ukrainos gynybos pajėgų naudai“, – komentavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)