Mūšiai sutelkti rajone į vakarus nuo Bachmuto, Ukrainos televizijai sakė Serhijus Sidorinas.

„Priešas patiria didelių nuostolių, bet nuolat papildo savo gretas naujais rezervais“, – sakė jis. Rusų puolimo tikslas – prasiveržti į Časiv Jarą.

„Kovojama ne tik dieną, bet ir naktį“, – sakė S. Sidorinas.

Savo ruožtu Ukrainos ginkluotosios pajėgos bandė kontratakomis palaužti Rusijos puolimo tempą, tačiau buvo nustumtos atgal į Ivanivską.

„Šiuo metu priešas bando šturmuoti miestą tiek iš priekio, tiek iš šonų“, – padėtį apibūdino S. Sidorinas. Iš pradžių šios informacijos nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.

Kaip skelbia unian.ue, sprogimai Taganroge truko apie 30-40 minučių. Tuo tarpu Karo studijų instituto ekspertai (ISW) skelbia apie rusų „taktinę staigmeną“ prie Avdijivkos.

Preliminariais duomenimis, šiame Rusijos mieste, praneša Baza, dronais buvo bandoma atakuoti aviacijos įmonės teritoriją, kuri yra Berijevo mokslinio ir techninio komplekso dalis.

Taganrogo gyventojai pranešė apie daugybę garsių sprogimų mieste. Miestiečiai svarstė, kad tai buvo ukrainiečių pajėgų bandymas masiškai atakuoti bepiločiais orlaiviais ir taip veikti oro gynybos sistemas.

Vietos gyventojai danguje skaičiavo ne vieną sprogimą, mieste aktyviai veikė oro gynybos sistemos.

„Oro gynybos pajėgos Taganroge atmušė masinę bepiločio lėktuvo ataką, pasekmės ant žemės aiškinamosi“, – sakė Rostovo srities gubernatorius Golubevas.

Kaip rašoma Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, rusų okupantai pastarosiomis savaitėmis tobulino savo taktinius pajėgumus. Visų pirma, rusai panaudojo „taktinę staigmeną“ Donecko srities Avdijivkos srityje.

Ekspertų vertinimu, tai rodo, kad tam tikri Rusijos kariuomenės elementai gali išmokti taktinio pritaikymo, įgyto puolimo Ukrainoje metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją