Ataskaitoje, kurią cituoja „Unian“, pažymima, kad rusai negali paversti taktinių laimėjimų fronte į reikšmingus veiklos laimėjimus. Gynybos ministras S. Šoigu pareiškė, kad puolimo veiksmai Ukrainoje yra „aktyvios gynybos“ dalis.

Analitikai mano, kad šiuo metu Rusijos Gynybos ministerija visgi nėra įsitikinusi įsibrovėlių sugebėjimu taktinio lygio pasiekimus paversti reikšmingais operatyviniais laimėjimais.

Zaporižės AE buvo visiškai nutrūkęs elektros energijos tiekimas


Kaip skelbia „Unian“, naktį į šeštadienį laikinai rusų okupuotoje Zaporožės atominėje elektrinėje buvo fiksuota elektros energijos tiekimo pertrauka, kas „kelia grėsmę branduoliniam ir radiaciniam saugumui“.

Ukrainos specialistai atnaujino atominės elektrinės ryšį su Ukrainos energetikos sistema, pažymėjo Nacionalinė atominės energijos gamybos įmonė „Energoatom“, kuri taip pat pažymėjo pranešė, kad šeštadienį specialistų pastangomis buvo atkurtas 750 kV elektros perdavimo linijos darbas.

„Gruodžio 1-osios vakarą įvyko 330 kV Zaporožės TE – Ferosplavnos elektros perdavimo linijos pertrauka, per kurią stotis gavo elektros energiją iš Ukrainos elektros sistemos. 02:31 val., per oro pavojaus signalą, paskutinė 750 kV Zaporožės AE – Dnieproskos linija buvo atjungta“, – pranešė bendrovė.

Elektrinė, likusi be elektros energijos tiekimo, perėjo prie dyzelinių generatorių. Automatiniu režimu buvo įjungti visi 20 generatorių, o vėliau aštuoni liko dirbti.

„Didžiausia grėsmė saugumui šioje valstybėje yra 4-ajame energijos bloke. Ją sukelia tai, kad okupantai jį naudojo pažeisdami Ukrainos reguliuotojo atominių elektrinių eksploatavimo licencijos sąlygas ir laikė karštoje vietoje. Išjungus pagrindinius cirkuliacinius siurblius, aušinančius aktyviąją zoną, pereinama reaktoriaus jėgainė į natūralios cirkuliacijos režimą“, – pažymėjo „Energoatom“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją