Vašingtonas, kaip teigia šaltiniai, susisiekė su Kremliumi, klausimą aptarė ir su Jungtinių Valstijų sąjungininkais, taip pat prašė Kinijos ir Indijos pagalbos perkalbant Maskvą. Anot CNN, vienas Amerikos pareigūnas įvertino, jog Kinijos ir Indijos vieši pareiškimai buvo „paveikus ir įtikinantis veiksnys“, Rusijai parodęs, kiek brangiai galėtų kainuoti toks fatališkas sprendimas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis patikino, kad Ukraina bus atvira deryboms su Rusija tik tada, kai Ukraina ir jos partneriai parengs taikos planą. Tuo metu Turkija toliau propaguoja savo derybų dėl karo Ukrainoje platformą, skelbiama JAV Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

V. Zelenskis pareiškė, kad Ukraina pakvies Rusijos atstovus į taikos aukščiausiojo lygio susitikimą tik po to, kai Ukraina ir kitos šalys pirmajame taikos aukščiausiojo lygio susitikime parengs taikos planą.
2024 m. Ukraina planuoja surengti pirmąjį Ukrainos taikos formulės aukščiausiojo lygio susitikimą Šveicarijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)