Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis jau tradiciniu tapusiame kasnaktiniame kreipimesi į savo tautą ir visą pasaulį teigė, kad bus nubausti visi, kurie padarė „žiaurumus mūsų žemėje“.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį toliau buvo bombarduojamas Charkivas. Jame Rusijos raketa pataikė į šiauriniame miesto pakraštyje esantį 24 aukštų gyvenamąjį namą. Vietiniai žmonės teigė, kad po oro antskrydžių ir apšaudymų be šio pastato taip pat dega Charkivo maisto ir prekybos universiteto pastatas, apgadintas Charkivo aviacijos instituto bendrabutis – abu jie yra šiaurinėje miesto pusėje.

Lenkijos vyriausybės pareigūnai pirmadienį sakė, kad šalis nesiuntė ir nesiųs naikintuvų į Ukrainą, kad padėtų šiai šaliai apsiginti nuo Rusijos. Ukrainos prezidentas karštai ragino Jungtines Valstijas padėti Kyjivui gauti daugiau karinių orlaivių gynybai pastiprinti ir oro erdvės kontrolei išlaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją