Priešas stengiasi pagerinti taktinę padėtį prie Lymano ir telkia pastangas vykdyti puolimą Bachmuto ir Avdijivkos kryptimis.

Per pastarąją parą priešas surengė penkias raketų atakas ir 42 – iš reaktyvinių salvinės ugnies sistemų. Oro ir raketų smūgių grėsmė išlieka visoje Ukrainoje.

„Ukrinform“ šeštadienį vakare pranešė, kad Rusijos kariuomenei apšaudžius humanitarinės pagalbos būstinę Chersono priemiestyje, vienas žmogus žuvo, o dar du buvo sužeisti. Apie tai „Telegram“ parašė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyrylo Tymošenka.

„Chersono priemiestis, Stepanivkos kaimas. Rusai apšaudė gyvenvietę iš minosvaidžio. Šaudmenys pataikė į humanitarinės pagalbos būstinę! Nuo sužeidimų mirė moteris, dar du žmonės yra ligoninėje“, – rašė K. Tymošenka.

Pasak jo, per apšaudymą buvo apgadinti mokyklos, ligoninės ir bažnyčios pastatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės