Tokį tyrimą pasiūlė atlikti komikas V. Zelenskis, sekmadienį vykusiame rinkimų pirmame ture aplenkęs savo priešininką, dabartinį Ukrainos prezidentą P. Porošenką.

P. Porošenko tyrimą pasidarė Kijevo Olimpiniame stadione įsikūrusioje laboratorijoje. Šioje didžiausioje Ukrainos arenoje turėtų įvykti antro rinkimų turo dalyvių debatai.

Tuo metu V. Zelenskis tyrėsi kitoje klinikoje, nes sakė nepasitikintis laboratorija Olimpiniame stadione.

Suskaičiavus visus balsus paaiškėjo, kad V. Zelenskis užsitikrino daugiau nei 30 proc. rinkėjų paramos – beveik dvigubai daugiau negu P. Porošenka, surinkęs kone 16 proc. balsų.

Kadangi per pirmą rinkimų turą kovo 31-ąją nė vienas iš kandidatų nesurinko daugiau kaip 50 proc. visų balsų, du didžiausio palaikymo sulaukę kandidatai pateko į antrą turą, vyksiantį balandžio 21 dieną.

Dabartinis Ukrainos vadovas trokšta susikauti debatuose su politinės patirties beveik neturinčiu varžovu, siekdamas prieš antrąjį turą pademonstruoti savo diskutavimo įgūdžius ir įveikti komiką.

Vis tik P. Porošenkai teko sutikti įvykdyti kelias neįprastas V. Zelenskio iškeltas sąlygas, tokias kaip reikalavimas, kad abu kandidatai gautų medikų pažymą, jog nepiktnaudžiauja alkoholiu ar narkotikais.

V. Zelenskis taip pat norėjo, kad debatai būtų surengti Kijeve įsikūrusiame 70 tūkst. vietų Olimpiniame stadione.

„(Jei norite) stadiono, tebūnie stadionas“, – sakė P. Porošenka vaizdo žinutėje.