Vietos policijos vadovas Bradley Duncanas prisipažįsta, kad per tris dešimtmečius tarnybos jam dar neteko matyti tokio vandalizmo ir smurto. Pareigūnas teigia, kad tik per plauką išvengta rimtų sužeidimų ar žūčių.

Apie 22 valandą vietos laiku Londono policija ir ugniagesių tarnyba sulaukė pranešimo, kad studentų kvartale kilo gaisras. Švenčiantys žmonės tiesiog viduryje gatvės sukūrė laužą. Į įvykio vietą atvykus ugniagesiams, šie buvo apmėtyti alaus buteliais, plytomis, padangomis, lentomis ir tiesiog šiukšlėmis.

Kai ugniagesiams į pagalbą atskubėjo policijos pareigūnai, šie buvo sutikti su ne mažesne agresija. Apie 23 valandą policija švenčiančius asmenis paskelbė „neteisėtų susirinkimu“ ir nurodė išsiskirstyti, tačiau studentai į tai nekreipė jokio dėmesio.

D. Duncanas tvirtina, kad iš minėto rajono buvo evakuoti visi automobiliai ir kitos transporto priemonės. Vis dėlto įsisiautėjusiems studentams pavyko užgrobti vietos televizijos kanalo „CTV News“ furgoną, kuris buvo apverstas ir padegtas.

Londono valdžia nusprendė į įvykio vietą nebesiųsti daugiau ugniagesių ir policininkų – esą miestui tiesioginės grėsmės nėra.

Siekdama išvengti situacijos pablogėjimo, valdžia netgi atšaukė pusšimtį policininkų ir dešimt ugniagesių, kurie jau dirbo įvykio vietoje, patikslina „CTV News“.

Likusiems pareigūnams įsisiautėjusią minią išvaikyti pavyko pasitelkus dūmines petardas. Vis dėlto policininkai studentų kvartale patruliavo iki aušros.

Tad šv. Patriko dienos švenčių nuostoliai nemenki: nukentėjo 17 policijos automobilių, o miestui padaryta žala vertinama 100 tūkstančių dolerių. Buvo suimta vienuolika žmonių, septyni iš jų yra Fanshawe koledžo studentai.

Londono policija kruopščiai nagrinėja socialiniuose tinkluose atsiradusius vaizdo įrašus, nuotraukas bei liudininkų pasakojimus. Taip tikimasi rasti riaušių kaltininkus. Pareigūnai apeliuoja į riaušių dalyvių sąmoningumą ir ragina patiems atvykti į nuovadą.