Prieš tai J. Trudeau, anot žiniasklaidos, spaudos konferencijoje Kanados Britų Kolumbijos provincijoje „skubiai“ paragino Izraelio vyriausybę savo kovoje Gazos Ruože „laikytis maksimalaus santūrumo“ ir skelbti humanitarinę pauzę. Pasaulis, anot jo, stebi. Per televiziją ir socialinėje žiniasklaidoje esą galima išgirsti gydytojų, šeimų narių, išgyvenusiųjų bei tėvų netekusių vaikų pasisakymus. „Pasaulis yra šio moterų, vaikų ir kūdikių žudymo liudininkas. Tai turi liautis“, – pažymėjo J. Trudeau.

B. Netanyahu į tai tinkle X kolegai iš Kanados atsakė: „Izraelis daro viską, kad civiliai nebūtų pavojaus zonoje. „Hamas“ daro viską, kad juos laikytų pavojaus zonoje“. Izraelis civiliams Gazos Ruože esą siūlo humanitarinius koridorius ir saugias zonas. Tuo tarpu „Hamas“ naudoja ginkluotą jėgą, kad neleistų jiems išvykti. Anot B. Netanyahu, ne Izraelis, o „Hamas“ turėtų būti patrauktas atsakomybėn už dvigubą karo nusikaltimą – civilių gyventojų puolimą ir slėpimąsi už civilių.

Prieš tai J. Trudeau po pokalbio su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu tinkle X rašė, kad abu jie pareiškė susirūpinimą dėl didelės humanitarinės krizės Gazoje, palestiniečių civilių kančių mato ir civilių netekčių. Taip pat buvo reikalaujama nedelsiant paleisti „Hamas“ įkaitais laikomus žmones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją