Kaip Vladimirui Putinui nerūpi, kiek gyvybių kainuoja jo noras užvaldyti Ukrainą, taip karo Izraelyje sumanytojams nerūpi nei žydų, nei gaziečių mirtys.

Taika pagal JAV

Vienas iš didžiausių JAV užsienio politikos pasiekimų prie prezidento Donaldo Trumpo buvo vadinamieji Abraomo susitarimai. Jais gesinta dešimtmečiais tvyrojusi priešprieša tarp arabų valstybių ir Izraelio. JAV tarpininkaujant 2020 m. Izraelio valstybę pripažino JAE ir Bahreinas, vėliau prisijungė Marokas su Sudanu. Kiekvienai jų JAV ką nors pažadėjo. Pavyzdžiui, pripažino Maroko suverenitetą ginčijamoje Vakarų Sacharoje.

Šią sutaikymo politiką tęsė Joe Bideno administracija. Kadencijos pradžioje santykiai tarp Rijado ir Vašingtono buvo įšalę. Tačiau Saudo Arabija yra kertinė valstybė arabų pasaulyje, kurioje yra švenčiausios islamo vietos ir kuri turi milžiniškus naftos išteklius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)