Paaiškėjo, kad pirmoji Prancūzijos ponia iš pradžių nenorėjo tekėti už būsimojo šalies prezidento Emmanuelio Macrono, nes 25 metais jaunesnis mylimasis „galėjo norėti turėti vaikų“, rašo dailymail.co.uk.

B. Macron, kuriai dabar 65-eri, yra buvusi mokytoja. Kai užmezgė romaną su savo paaugliu mokiniu, moteris jau turėjo vyrą ir tris vaikus.

Jų santykiams besivystant, E. Macronas, kuriam dabar yra 40 metų, paprašė mylimosios rankos. Kaip B. Macron tuomet prisipažino savo artimai draugei Pascale Bourdel, iš pradžių ji jautėsi per sena.

„Vieną dieną Brigitte man tarė: „Emmanuelis nori, kad susituoktume“. Ji į tokį pasiūlymą reagavo kiek nenoriai. Kai pasakiau, kad nesuprantu, kodėl, Brigitte paaiškino: „Ar tu suvoki, kiek metų yra jam, o kiek – man? Galbūt jis norės vaikų“, – prisimena P. Bourdel.
Moteris savo draugei patarė: „Brigitte, esi laiminga su juo, rinkis laimę!”

Apie šį pokalbį pasakojama naujame televizijos „France 3“ dokumentiniame filme „Brigitte Macron: A French Novel“.

Macronai galiausiai susituokė 2007-aisiais Prancūzijos kurorte Le Tuke. Vengdami sukelti didelį artimųjų pyktį, jie nenorėjo tuoktis anksčiau.

Jauniausia B. Macron dukra, 34-erių Tiphaine Auzière, dokumentinio filmo autoriams pasakojo buvusi devynerių, kai sužinojo apie mamos romaną.

„Jie buvo įsimylėję, tai matėsi gana aiškiai. Situacija buvo labai sudėtinga“, – teigė T. Auzière.

E. Macronui buvo tik 16, kai jis prisipažino apie savo meilę tuometinei poniai Auzière, savo dramos mokytojai. Pirmasis jos vyras, André-Louisas Auzière, išsikėlė iš bendrų namų Amjene ir išvyko gyventi į Lilį.

E. Macrono tėvai prašė ponios Auzière nesusitikinėti su jų sūnumi, kol šiam nesukaks 18. Tačiau, kaip teigiama dokumentiniame filme, ji sakė „negalinti nieko pažadėti“.

Būsimasis prezidentas tęsti mokslų buvo išsiųstas į Paryžių. Įsimylėjėliai ir toliau susitikinėjo, kol Brigitte galiausiai išsiskyrė.

Nepaisant tokios vaikystėje patirtos traumos, T. Auzière įsitikinusi: „Jei reikėtų apibūdinti, kaip atrodo tikra meilė, tai Emmanuelio ir mamos ryšys yra geriausias pavyzdys. Kai jiedu drauge, atrodo, kad likęs pasaulis jiems neegzistuoja“.

Kituose neseniai duotuose interviu B. Macron duktė savo mamą vadino „nepaprasta kovotoja“, kuri E. Macronui suteikė neįkainojamo pasitikėjimo savimi.

Mokydama E. Macroną, ji, pavyzdžiui, patardavo šiam bekalbant nuo scenos „pakelti balsą“, teigia T. Auzière.

„Mano tėvai elgėsi apgalvotai. Mano tėtis ir mama visuomet stengėsi mus apsaugoti ir elgtis taip, kad kuo mažiau nukentėtumėme“, – sakė T. Auzière.

E. Macronas pripažino, jog visiškai „pakanka“ Tiphanie ir jos brolio bei sesers vaikų, tad jis nesigaili neturintis savo vaikų.

Pati B. Macron dokumentiniame filme nepasirodo, tačiau teigiama, kad pirmoji Prancūzijos ponia pritarė, jog šeimos nariai ir artimi draugai apie ją pasakotų.

Filme pateikiama jos citata: „Žinau, kad įskaudinau savo vaikus. Dėl šio dalyko aš sau priekaištauju labiausiai. Bet jei nebūčiau pasirinkusi Emmanuelio, būčiau visiškai sumovusi savo gyvenimą“.

B. Macron teko sulaukti didžiulės kritikos gimtajame Amjene, kur jos šeimai priklauso kepyklų tinklas.

Dokumentiniame filme įvyksta nemalonus siužeto posūkis: Macronų romanas palyginamas su 1969-aisiais Marselyje nutikusia tragedija, kai mokytoja Gabrielle Russier buvo apkaltinta suvedžiojusi savo šešiolikmetį mokinį ir dėl to nusižudė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)