Mirtininkui sprogdintojui surengus išpuolį sporto klube, veikiančiame Afganistano sostinės rajone, kur gyvena daug šiitų, įvykio vietoje susirinko daug žmonių, tarp jų žurnalistų ir saugumo pajėgų narių, sakė Kabulo policijos atstovas Hashmatas Stanikzai. Praėjus apie valandai po pirmojo sprogimo šalia pastato buvo detonuotas sprogmenų prikrautas automobilis.

Per antrąjį sprogimą buvo sužeisti mažiausiai keturi reporteriai, naujienų agentūrai AFP sakė žiniasklaidos rėmimo grupė NAI.

Televizija „Tolo News“ patvirtino, kad žuvo du jos žurnalistai.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už dvigubą ataką, bet Afganistano šiitų mažumą dažnai atakuoja šalyje veikiantis džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) padalinys.

Kabulo policijos atstovas Hashmatas Stanikzai sakė, kad antrasis sprogimas driokstelėjo netoli klubo, praėjus kiek daugiau nei valandai po pirmojo.

„Ten buvo saugumo pajėgų narių, (paprastų) žmonių ir žurnalistų. Nežinome, kokia buvo (antrojo sprogimo) priežastis, taip pat ar esama aukų“, – nurodė H. Stanikzai.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Wahidas Majrohas sakė, kad žuvo mažiausiai 16 žmonių ir dar apie 60 buvo sužeisti. Tačiau kiti šaltiniai minėjo didesnius aukų skaičius.

Vienas Vidaus reikalų ministerijos atstovas sakė, kad žuvusiųjų esama 20 ir kad dar 70 žmonių buvo sužeisti.

„Buvau lauke, kai įvyko pirmasis sprogimas, užmušęs daugiau kaip 30 žmonių, tarp jų daug imtyninkų“, – naujienų agentūrai AFP sakė Maivando imtynių klubo direktorius Pahlawanas Shiras.

„Ieškojau savo trenerio ir galiausiai jį radau... ligoninėje. Jo būklė kritinė“, – pridūrė P. Shiras.

Keletas socialinių tinklų vartotojų, tapusių įvykio liudininkais, rašė, kad užpuolikas nužudė prie klubo budėjusius apsaugininkus ir paskui susisprogdino pastato viduje.

Jis „detonavo (bombą) viduje, kur buvo susirinkę daug sportininkų. Ten daug žuvusių ir sužeistų“, – parašė „Facebook“ vartotojas Mohammadas Hanifas.

Per „Twitter“ paskelbtoje vienoje nuotraukoje, esą padarytoje išpuolio vietoje, matomos į policijos pikapą keliamos kelios aukos.

Afganistane civiliai dažnai tampa smurto taikiniais – ypač Kabule, kur pastaraisiais mėnesiais Talibanas ir IS surengė virtinę atakų.