Kaip praneša agentūros korespondentas, šiuo metu prie posūkio į 5-ąją centrinę klinikinę ligoninę stovi Valstybinės automobilių inspekcijos automobilis, dar vienas VAI automobilis stovi posūkyje į medicinos kompleksą.

Įėjimas į ligonės teritoriją neapribotas, bet ant suoliukų sėdi daugiausia tvirto kūno sudėjimo vyrai.

Oficialaus šios informacijos patvirtinimo agentūra kol kas neturi.

Anksčiau J.Tymošenko gynėjas Serhijus Vlasenka neatmetė galimybės, kad valdžia rengia viešąją nuomonę "neteisėtam buvusios premjerės atgabenimui į teismą".

"Aš labai pasipiktinęs tais melagingais pareiškimais, kurie buvo išplatinti vakar apie tai, kad Julija Vladimirovna kilnoja svarmenis, išspaudžia štangą ir beveik pasirengusi atstovauti Ukrainai olimpinėse žaidynėse Londone. Iš tikrųjų tie melagingi pareiškimai padaryti siekiant vieno - parengti Ukrainos visuomenę neteisėtiems veiksmams, kurių Ukrainos valdžia nori imtis prieš Juliją Tymošenko, - ją jėga neteisėtai atgabenti į teismo posėdžio salę liepos 23 dieną", - sakė S.Vlasenka žurnalistams prie 5-osios CKL liepos 19 dieną.

Eilinis teismo posėdis byloje dėl korporacijos "Bendrosios Ukrainos energetikos sistemos", kuriai anksčiau vadovavo J.Tymošenko, finansinių pažeidimų paskirtas liepos 23 dieną.

Kijevo Pečiorų rajono teismas 2011 metų spalio 11 dieną nuteisė J.Tymošenko 7 metus kalėti už įgaliojimų viršijimą, kai buvo pasirašomos sutartys dėl dujų su Rusija 2009 metais. Ji atlieka bausmę Kačianovkos pataisos kolonijoje Charkove nuo 2011 metų gruodžio pabaigos.

Gynėjai ne kartą pareiškė, jog J.Tymošenko turi problemų dėl sveikatos, jai dar esant Kijevo tardymo izoliatoriuje, ir reikalavo, kad ją apžiūrėtų nepriklausomi medikai, nes ji nepasitiki Ukrainos gydytojais. Gegužės 9 dieną J.Tymošenko buvo perkelta iš kolonijos į 5-ąją CKL. Taktiką ir gydymą vaistais buvusiai premjerei ligoninėje nustato Vokietijos gydytojai iš klinikos "Charite".

Charkove vyksta teismo posėdžiai pagal dar vieną kaltinimą Julijai Tymošenko, kuris susijęs su korporacijos "Bendrosios Ukrainos energetikos sistemos" veikla.